Öğrencilerin performans ödevleri kalktı mı?

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 15 Mart 2014 15:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Öğrencilerin performans ödevleri kalktı mı?

Sayın AVCI Performans Görevleri Ne oldu?

Milli Eğitim Bakanı Sayın Nabi Avcı bir çok kez yaptığı açıklamada performans görevlerini öğrencilerin değil velilerin yaptığını, velilerin şikayetçi olduklarını bu nedenle kaldıracaklarını söylemişti.

Bu sözler henüz birinci dönemin sonunda söylendiği halde henüz bir gelişme yok. Öğrenciler haklı olarak soruyorlar kalktı mı kalkmadı mı? Ne zaman kalkacak? Öğretmenimiz ilk dönemden vermişti yapalım mı yapmayalım mı?

Cevabı siz verin...

Bir bakan bu şekilde yüzbinlerce hatta milyonlarca öğrenciyi etkileyecek önemli bir konu da açıklama yapıyorsa alt yapısı hazır olması ve anında uygulanması gerekmez mi? Yada en azından yaptığı açıklamalarda örneğin bir ay sonra ya da gelecek öğretim yılında yada gelecek dönemde kaldıracağız demesi gerekmez mi?

Bu konuda okul müdürleri de öğrenciler de öğretmenler de velilerde şaşkın...

Bizim kaldırılması yada kaldırılmaması noktasında talebimiz söz konusu değil fakat bazı şeylerin lafta kalarak insanların mağduriyetine yol açılmasına vurgu yapmak istiyoruz.

Kaldı ki performansa görevlerinin getiriliş amaçları yerindedir fakat uygulamada çok sorun vardır. İlköğretimde yıllardır uygulanan bir sistemin kaldırılması öngörülmekte ise henüz bu yıl Ortaöğretimde de getirilmesinin anlamı nedir? Konu tartışılmalı, siyasi değil bilimsel odaklı kararlar alınmalıdır.

Bakalım ne zaman akla gelecek ve açıklama yapılacak?

Maksut BALMUK

Eğitim Yöneticisi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber