Turizmin döneminde inşaata izin yok

Kültür ve Turizm Bakanlığı yayınladığı Genelge ile daha önce yaz dönemlerinde inşaat faaliyetlerine kısıtlama uygulaması artık bütün yıl geçerli olacak.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 27 Mayıs 2014 11:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bakanlık, Ülkenin bazı bölgelerinde 12 ay turizm faaliyeti gerçekleştirildiği için turizm faaliyetlerini olumsuz etkileyecek faktörlere ilişkin alınacak kararların artık yıl genelini kapsadığını açıkladı.

Tüm yıl boyunca alınacak önlemler:

1- Deniz-kum-güneş olarak tarif edilen ve kıyı turizmi potansiyeline sahip olan ülkemizde, turizm sezonu olarak tanımlanan Mayıs - Ekim aylarında aktif olarak uygulanmak üzere yıl genelinde; turistik yörelerde yürütülen inşaatlarda gürültü, çirkin görünüm, çevreyi kirletme gibi olumsuz etkisi olan türdeki ağır nakliyat hafriyat ve harçlı inşaat faaliyetleri için valiliğiniz yetkileri dahilinde "inşaat yasağı" uygulamasına devam edilecek.

2. İnşaat yasağı kapsamında, zorunlu durumlarda (mücbir sebepler, yangın, deprem sel vb. doğal afetler) Bakanlığımızın bilgilendirilmesi kaydıyla, ortaya çıkan sorunların çözülebilmesi için yapılacak iş ve işlemler valilikler tarafından gerçekleştirilecek.

3. Sadece yaz döneminde inşaat faaliyetlerinin gerçekleştirilme imkanı bulunan kış turizm merkezlerinde ise ayrıca düzenlemeler yapılıp özel güzergahlar belirlenip, hassasiyetler göz önünde bulundurulmak suretiyle turizmi olumsuz etkileyecek olan gürültü, çirkin görünüm, çevreyi kirletme gibi olumsuz etkisi olan türdeki ağır nakliyat, hafriyat ve harçlı inşaat taaliyetleri ile ilgili tüm tedbirleri almak ve Bakanlığımıza gerekli bilgilendirme yapılmak kaydıyla gerekli iş ve işlemler valilikler tarafından yürütülecek.

4. Ülkemiz genelinde turizm potansiyeli bulunan alanlarda Türkiye Turizm Straıejisi 2023 çalışması kapsamında Bakanlığımız tarafından veya İl Valilikleri tarafından yapılan tespitler gereği ilgili birimler tarafından yürütülen çalışmalarda turizm faaliyetinin zarar görmemesi ve Ülkemize gelen turistlerde olumsuz izlenimler oluşmasına engel olunması amacıyla turistik yörelerde yürütülen inşaatlarda, gürültü, çirkin görünüm, çevreyi kirletme gibi olumsuz etkisi olan türdeki ağır nakliyat hafriyat ve harçlı inşaat faaliyederi için gerekli tedbirlerin belirlenmesi, hassasiyetle uygulanması ve sürekli kontrolü ile Bakanlığın bilgilendirilmesi gerekiyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber