Kulak çekmenin cezası bin lira

Oğlunun 10 yaşındaki arkadaşının kulağını çeken baba, bin lira para cezasına çarptırıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Haziran 2014 22:45, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Kulak çekmenin cezası bin lira

FİLİZ KINIK - Oğlunun 10 yaşındaki arkadaşının kulağını çeken baba, bin lira para cezasına mahkum edildi.

Kartal'da yaşayan Mustafa Doğan Y, 2 yıl önce, oğlu ile kavga eden 10 yaşındaki arkadaşının kulağını çekti ve tokat attı.

Bunun üzerine baba Serkan D, Kartal Adli Tıp Şube Müdürlüğü'nden oğlunun "tedavi gerektirmeyecek şekilde yaralandığı" yönünde rapor aldı ve Mustafa Doğan Y'den şikayetçi oldu.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, sanık Mustafa Doğan Y. hakkında iddianame hazırladı. İddianamede, sanık Y'nin oğlu ile arkadaşı arasındaki kavganın ardından 10 yaşındaki çocuğu 'Bir daha oğluma birşey yaparsan seni öldürürüm" diye tehdit ettiği, çocuğun kulağını çekerek, tokat attığı anlatıldı.

İddianamede sanık Y'nin, "tehdit" ve "kasten yaralama" suçlarını işlediği gerekçesiyle 2 yıl 6 aydan 7 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

İddianameyi kabul eden 23. Sulh Ceza Mahkemesi, davaya ilişkin kararını açıkladı.

Sanığın "tehdit" suçundan beraatine karar veren mahkeme, sanığı, 10 yaşındaki çocuğun kulağını çekerek kasten yaralama eylemini gerçekleştirdiği gerekçesiyle günlüğü 20 liradan 50 gün adli para cezasına çarptırdı.

Cezayı da 1000 lira adli para cezasına çeviren mahkeme, hükmün açıklanmasını geri bırakarak, sanığın 5 yıl denetim süresine tabi tutulmasına hükmetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber