Kariyer alımlarda, bölümlere kontenjan ayrılmalı

İdare Mahkemesi, ilanda bölümlere kontenjan ayırmayan Gümrük ve Ticaret Bakanlığı uzman yardımcısı alımının Ticaret bölümündeki sözlü sınavı iptal etti.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 23 Aralık 2014 00:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kariyer alımlarda, bölümlere kontenjan ayrılmalı

Memurlar.net'in 2014 yılı mayıs ayında gündeme getirdiği ancak Bakanlığın dikkate almadığı uyarılar, açılan dava sonrasında sınavın iptaliyle sonuçlandı. İşlemleri yapan Bakanlık bürokratları ne yazıkki hala görevde....

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, bu yılın başında çıktığı ilanla, Gümrük birimi için 60, Ticaret birimi için 60 olmak üzere toplam uzman yardımcısı alacağını açıklamıştır.

Ancak, yazılı sınavı Anadolu Üniversitesine yapılan sınavda, her bölüme kendi branşında soru sorulmuştur. Ancak bu üniversitenin yaptığı sınav sonuçları açıklandığında bazı bölümlerdeki başarı oranının yüzde 64, bazılarında ise yüzde 0 olduğu görülmüştür. Örneğin İşletme bölümünden yazılı sınava girip de başarılı olan hiçbir aday bulunmamıştır. Yine İktisat bölümünden sınava katılan adayların sadece yüzde 5'i başarılı olmuştur. Bu durum, bazı bölüm mezunlarına çok kolay soru sorulurken bazılarına da çok zor soru sorulduğunu göstermektedir.

Ancak bu sonuçlara rağmen, Bakanlık bölüm bazında kontenjan tespiti yapmamış ve 120 kişilik kontenjanın çoğuna Uluslararası İlişkiler mezunları atanmıştır.

Sınavcın Ticaret bölümüne giren ve mülakata alınmayan bazı adaylar, mülakatın iptali için dava açmıştır. Açılan davada idare mahkemesi, Bakanlığın bu yöndeki mülakat işlemini iptal etmiştir. Bakanlık dava sonucuna itiraz etmemiş ve dünden itibaren adaylara mülakat davet yazıları göndermiştir.

Adayların bu konudaki paylaşımları için tıklayınız.

Diğer taraftan, memurlar.net'in ve adayların 2014 yılı içerisindeki uyarılarını dikkate almayan Bakanlık, 22 Aralık'ta yayımladığı yeni ilanda ise bölümlere kontenjan ayırmıştır. İlan için tıklayınız.

Bu dava süreci, kurumların özellikle uzman yardımcısı alırken bölümlere kontenjan ayırmalarını göstermesi yönünden oldukça önemlidir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber