Gümrük, uzman yardımcılığı sınavındaki soruna eğilmeli

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, 120 kişilik uzman yardımcısı alımındaki soruna kulak vermelidir.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 12 Mayıs 2014 12:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Gümrük, uzman yardımcılığı sınavındaki soruna eğilmeli

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, 120 kişilik uzman yardımcısı alımındaki soruna kulak vermelidir.

Dün memurlar.net'in ortak mail adresi [email protected] adresine gelen bir şikayet üzerine http://forum.memurlar.net/konu/1986370 adresindeki paylaşımları inceledik.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, 22 Şubat 2014 tarihinde verdiği ilanla, 120 uzman yardımcısı alacağını duyurmuştur. Tıklayınız.

Bu ilanda, Uluslararası İlişkiler, İktisat, İşletme, Kamu Yönetimi, Hukuk ve Maliye mezunlarına başvuru hakkı tanınmıştır. Ancak, kurum ilanda hangi branştan kaç kişi alacağını ilan etmemiştir.

Sınav, 26 Nisan'da Anadolu Üniversitesince yapılmıştır. Ancak bu üniversitenin yaptığı sınav sonuçları açıklandığında bazı bölümlerdeki başarı oranının yüzde 64, bazılarında ise yüzde 0 olduğu görülmektedir. Örneğin İşletme bölümünden yazılı sınava girip de başarılı olan hiçbir aday bulunmamaktadır. Yine İktisat bölümünden sınava katılan adayların sadece yüzde 5'i başarılı olmuştur.

Bu durum, bazı bölüm mezunlarına çok kolay soru sorulurken bazılarına da çok zor soru sorulduğunu göstermektedir.

Gümrük'ten uzman yardımcılığı açıklaması

Burada Bakanlık personel biriminin sınav sürecini yönetemediği anlaşılmaktadır. Zira bir uzmanlık sınavında hangi bölüme kaç kontenjan ayrıldığını belirtmeden ilana çıkmak, memur alır gibi uzman yardımcısı almak demektir. Oysaki burada uzman yardımcısı alınmaktadır. Kurumun planlama yaparken, "Kuruma gelecekteki şu ihtiyaçlarımıza binaen Maliyeden 10, İşletmeden 25, Uluslararasından 30" gibi bir insan kaynakları planlaması yapması gerekirdi. Bu yapılmadığı için sınav sonrasında büyük bir sorun çıkmıştır. Her bölümün sınavı nasıl ayrıysa her bölüme ayrılan kontenjan da ayrı belirlenmelidir.

Diğer taraftan, Bakanlık bu hafta sözlü sınav yapmayı planlamaktadır. Ancak kurumdan ve Anadolu Üniversitesinden kaynaklanan bu sorunun çözülmesi gerekmektedir. Yukarıda yer verdiğimiz forum başlığında yazışan adaylar bu hafta kuruma itirazda bulunacaktır. Umut ediyoruzki daha ilk aşamada bu itirazların dikkate alınmasıdır. İtirazların reddedilmesi halinde dava açılacaktır. Yukarıda yer verdiğimiz planlama hatasından dolayı da sınavın iptal olması yüksek bir ihtimaldir. Bakanlık yetkililerinin duyarlı davranarak, adayların itirazlarına kulak vermelerini bekliyoruz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber