Gümrük'ten uzman yardımcılığı açıklaması

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Uzman Yardımcılığı için yapılan sınav sonrasında ortaya çıkan durum için, yapılabilecek bir şey olmadığını belirtti.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 13 Mayıs 2014 15:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Gümrük'ten uzman yardımcılığı açıklaması

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Uzman Yardımcılığı için yapılan sınav sonrasında ortaya çıkan durum için, yapılabilecek bir şey olmadığını belirtti.

Dün yayınlamış olduğumuz haberde "Gümrük ve Ticaret Uzman Yardımcılığı" sınavı sonrasında ortaya çıkan durumun düzeltilmesinin istediğini belirtmiştik.

İşte Bakanlığın memurlar.net'e gönderdiği cevap...

T.C.
GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI
Personel Dairesi Başkanlığı

BİLGİ NOTU

Bakanlığımızda görevlendirilmek üzere, 26/04/2014 tarihinde Gümrük ve Ticaret Uzman Yardımcısı kadrosu için yapılan yazılı sınav sonrası, sınava katılan bazı adaylar tarafından Uluslararası İlişkiler ve İngilizce bölümlerine ait soruların çok kolay olduğu ve bu sebeple sınava giren diğer adaylara haksızlık yapıldığı belirtilerek, sınavın iptali ya da bölümlere göre kontenjan belirlenerek yeniden sınav yapılması yönünde dilekçe veya elektronik posta yolu ile talepte bulunulmuştur.

Gümrük ve Ticaret Uzman Yardımcılığı sınavı; Bakanlığımız Gümrük ve Ticaret Uzmanlığı Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde gerçekleştirilmiştir. Anılan Yönetmeliğin Giriş Sınavı ilanı başlıklı 6 ncı maddesinde; sınav ilanında; alanlara göre atama yapılacak kadroların sayısının belirleneceği, 11 inci maddesinde de alan bilgisi bölümünün Bakanlıkça belirlenen alanlardan oluşacağı hüküm altına alınmıştır.

Bu hükümler doğrultusunda yayımlanan sınav ilanında, alan bilgisi 6 farklı bölüm olarak belirlenerek, hem alan bilgisine hem de görev alanına göre atama yapılacak kontenjan sayıları tespit edilmiş, Gümrük birimi için 60, Ticaret birimi için 60 olmak üzere toplam 120 kadroya atama yapılacağı, ayrıca adaylara net bilgi verebilmek amacıyla bölüm ayrımı yapılmaksızın belirlenen kadro sayısının 10 katı kadar adayın yazılı sınava çağrılacağı duyurulmuştur.

Bu çerçevede, gerek başvuru yapan adaylar arasından sınava katılacakların tespiti, gerekse yazılı sınav sonuçları bu kontenjanlar baz alınarak belirlenmiş olup, anılan Yönetmelikte alan bilgisine göre bölüm ayrımı yapılacağı veya bu alanlarda yer alan bölümlere göre ayrı ayrı kontenjan tespit edileceğine ilişkin herhangi bir hüküm bulunmamaktadır.

Ayrıca, yine Yönetmelik hükümleri doğrultusunda yapılan protokol çerçevesinde geçtiğimiz dönemlerde olduğu gibi bu yıl da sınav soruları Anadolu Üniversitesine hazırlattırılmıştır. Bakanlığımızın soruların tespiti, zorluğu veya kolaylığı yönünde herhangi bir dahlinin ya da etkisinin olması da mümkün bulunmamaktadır.

Yukarıda belirtildiği üzere, sınav işlemi meri mevzuat hükümleri çerçevesinde yürütüldüğünden bahsi geçen iddialar doğrultusunda sınava ilişkin yeni bir düzenleme yapılmasını gerektirir herhangi bir husus bulunmamaktadır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber