Torpil, bu kez ÖYP ile araştırma görevlisi alımına bulaştı

ÖYP ile araştırma görevlisi alımına da takdir hakkı bulaştırıldı.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 04 Haziran 2015 10:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Torpil, bu kez ÖYP ile araştırma görevlisi alımına bulaştı

ÖYP ile araştırma görevlisi alımı, bugüne kadar takdir hakkının giremediği nadir alanlardan birisiydi. Tüm adaylar, lisans not ortalaması, ALES ve varsa yabancı dil notunun belli yüzdesiyle atanmaktaydı.

Ancak, sistem bugün itibariyle değiştirilmiştir....

Araştırmalar, Ak Parti'nin kendi seçmeninin dahi uygulanan adaletsiz işlemlerden memnun olmadığını ortaya koyarken ve seçimlere şurada 4 gün kalmışken, YÖK Başkanı Yekta Saraç, ÖYP ile araştırma görevlisi alımına sözlü sınav getirdi. Üstelik yapılacak alan sınavı sonucunda ilk dört katına giren adaylar kadrolara başvurabilecek. Böylece varolan adaletsiz seçim yöntemlerine bir yenisi daha eklenmiş olmaktadır.

YÖK, ortada hangi alan araştırması varki, varolan sistemi değiştirip takdire dayalı bir sisteme geçtiğini açıklamalıdır.

Daha önce de ifade ettiğimiz üzere, sözlü sınavı yapacak kişiler Hz. Ömer gibi olsalar dahi, siyaset, bürokratik, sermaye, sendika çevrelerinin vesayetinden dolayı, en iyi aday değil, torpili en kuvvetli olan aday bu tür durumlarda başarılı olmaktadır. En iyinin seçilemediği sistemlerde ise bir süre sonra çürüme başlar. YÖK bu adımıyla, akademik camiadaki çürümeyi başlatmış olmaktadır.

Yapılan değişikliğe dair detaylı bilgi için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber