İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Merkezi sınav, çalışan akademik personeli nasıl etkileyecek?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 14 Eylül 2006 00:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SORU: Ben Balıkesir Üniversitesinde 50/d kadrosunda araştırma görevlisiyim. Bu yeni çıkan Akademik Personel Alım Kanununun değişmesiyle birlikte benim gibi enstitü kadrosunda olanların bence çok fazla kafası karıştı. Ben şu anda mastır yapıyorum ve tezim hazır olmasına rağmen kadro durumundan dolayı iki dönem uzatma aldım. Bu süre zarfında daimi kadro diye nitelendirilen fakülte kadrosuna geçmek için başvuruda bulunacaktık çünkü üniversitemde doktora programı yok. Şimdi bu yeni kanunla birlikte ben daimi kadroya nakil için hala başvuru hakkına sahip miyim?

CEVAP: Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından 2/9/1983 tarihli ve 78 sayılı Yükseköğretim Kurumları Öğretim Elemanlarının Kadroları Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin Ek 8 inci maddesi ile 4/11/1981 tarihli ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 65 inci maddesine dayanılarak hazırlanan ve ?Bazı akademik kadrolara öğretim elemanı dışındaki Kadrolardan naklen yapılacak atamalarda ya da Açıktan atamalarda uygulanacak merkezi Sınav ile giriş sınavlarına ilişkin usul Ve esaslar hakkında Yönetmelik? 05.09.2006 tarih ve 26280 sayılı resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmiştir.

Yönetmeliğin başlığından da anlaşılacağı ve 2. madde de tekrar vurgulandığı gibi ?Bu Yönetmelik, Devlet ve vakıf yükseköğretim kurumları öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim-öğretim planlamacısı kadrolarına açıktan ya da öğretim elemanları kadroları dışında bir kadrodan naklen yapılacak atamalarda uygulanacak merkezi sınav ile giriş sınavlarının usul ve esaslarını ve aranacak diğer şartları? kapsamaktadır.

Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarih olan 5 Eylül 2006 tarihinde her hangi bir Yükseköğretim kurumunda görevde olan öğretim elemanları ise bu kapsamın dışında olup, merkezi sınavlara girmeleri gerekmeyecektir. 5 Eylül 2006 tarihinde her hangi bir Yükseköğretim kurumunda kadrolu olarak görev yapan öğretim elemanlarının görev ve unvan değişiklikleri atanmak istedikleri üniversitelerin mevcut uygulamalarına göre yapılacaktır.

Bu bilgiler ışığında siz şu anda araştırma görevlisi (kadrosunda) olduğunuz için üniversiteniz bünyesindeki her hangi bir kadroya naklen atanma talebinde bulunduğunuzda sizden merkezi sınava girmeniz istenmeyecektir.

BİRSES

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber