'Özre bağlı 25 bin öğretmenimizin talebini karşıladık'

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, 25 bin öğretmenin özür durumuna bağlı iller arası nakil taleplerini karşıladıklarını söyledi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Ağustos 2015 11:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Özre bağlı 25 bin öğretmenimizin talebini karşıladık'

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iller arası özre bağlı yer değişikliklerinin tamamını gerçekleştirdiklerini söyledi.

Başvuran 25 bin öğretmenin taleplerini karşılamanın önemli olduğunu anlatan Avcı, "25 bin. Özellikle bu rakama dikkatinizi çekmek istiyorum. Çünkü 25 bin rakamının ne anlama geldiğini öğretmenlerimiz çok iyi biliyorlar. Geçmişte bu durumda çok az sayıda öğretmenimizin talebini karşılayabiliyorken, bu yıl, hatta geçen yıl da aynı şekilde bu durumda olan bütün öğretmenlerimizin taleplerini karşıladık" diye konuştu.

Avcı, çok küçük bir grubun talebini yerine getiremediklerini belirterek, şunları söyledi:

"Onun da nedeni şu, öğretmenlerimizden bu talepleri alırken 40 tercih yapmalarını istiyoruz. Bir de 41'inci tercih var. O da ilk 40 tercihinden herhangi birine yerleştiremediğimiz takdirde il emri olmak üzere 41'inci tercihi de bize bırakmalarını bekliyoruz. Bazı öğretmenlerimiz, 'Ben olursa bu 40 tercihime gitmek istiyorum' diyor, o olmuyorsa 41'inciyi işaretlemediği için onları yapamadık ama onun dışında bu çok az bir sayı tutuyor zaten. Tamamına yakınını, 25 bin öğretmenimizin özür durumuna bağlı iller arası nakil taleplerini karşıladık. Bunun öğretmen camiamız için nasıl bir rahatlık sağladığını da kamuoyu çok yakından biliyor."

Öğretmenlerin yeni görev yerlerinin hayırlı olmasını dileyen Avcı, "Bizim için öğretmenlerimizin önce evlerinde huzurlu olmaları çok önemli. Çünkü o eğitime de yansıyor. Bu 25 bin öğretmenimizin talebini karşılamış olabilmiş olmaktan gerçekten memnunuz" diye konuştu.

Okulların 28 Eylül'de açılacak olması

Okulların açılmasının 28 Eyül'e ertelenmesine de değinen Avcı, öğretmenlerin seminer takviminde değişiklik olmadığını, 1-11 Eylül arasında öğretmenlerin tatilde bulundukları yerde veya bulundukları ilde ilçe ve il müdürleriyle koordineli olarak seminer çalışmalarını gerçekleştirebileceklerini belirtti.

Okulların 28 Eylül'de açılmasının öğrencilere de katkısı olacağını anlatan Avcı, şöyle konuştu:

"Eğitim takviminde kısalma olduğuna dair bir takım spekülasyonlar yapılıyor. Hayır, bunlar zaten ertelenen hafta, yıl sonuna kadar uzatılarak, yıl sonuna eklenmiş oldu. Dolasıyla öğrencilerimizin ders günlerinde herhangi bir azalma söz konusu değil. O 2,5 günü de sene içerisinde telafi etmiş olacağız. Dolayısıyla eğitimin niteliğinde ve süresinde herhangi bir kaybımız söz konusu olmayacak."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber