İpek Grubu binası önünde arbede

Polis, Kanaltürk binasına girmeye çalışırken, Koza İpek Grubu çalışanları polislere görev yetki belgeniz var mı diye sordu", görevlilerle ile şirket yetkilileri arasında binaya girme konusunda ufak çaplı tartışma yaşandı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Ekim 2015 13:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İpek Grubu binası önünde arbede

Koza İpek Holding ve bünyesindeki şirketlere geçici yönetim (kayyum) atanması kararını tebliğ etmek için Kanaltürk binasına gelen polis memurları protesto edildi.

Ankara 5. Sulh Ceza Hakimliğinin, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talebiyle Koza İpek Holding ve bünyesindeki şirketlere kayyum atanmasına yönelik kararını tebliğ için gelen polisler, Mecidiyeköy'deki Kanaltürk binası önünde bekleyen grup tarafından protesto edildi.

Kalabalığın bina önündeki bekleyişi sürerken, MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ve gazeteci Hasan Cemal Kanaltürk'ü ziyaret etti.

Tanal, gelen polislerin ellerinde tebligat olduğunu ancak, tebliğ edecek yetkileri olmadığını belirterek, "Tebligatı yapan kişinin elinde yetki belgesi yok. Yetkiyle ilgili eksiklerini tamamlamak için geri gittiler" dedi.

Adan da protesto için toplananların yanında olduklarını kaydetti.

- Polis müdahale etti -

Koza İpek Holding ve bünyesindeki şirketlere kayyum atanmasına yönelik kararı holding binası önünde protesto eden grubun İstanbul yolunun bir bölümünü trafiğe kapatması üzerine polis müdahale etti.

Sabah saatlerinde holdingin İstanbul yolundaki binasına gelen grup, taleplerini içeren pankartlar açtı, çeşitli sloganlarla kararı protesto etti.

Grubun bekleyişi sürerken, "Kayyumun şirkete geleceğine" yönelik haberin yayılması üzerine kalabalık kol kola girerek şirket binasının girişini kapattı. Bu sırada İstanbul yolunun bir bölümünün de ulaşıma kapanması üzerine polis megafonla grubu uyardı.

Polisin uyarılarına rağmen dağılmayan ve "Akın İpek seninleyiz", "Kayyumu buraya sokmayacağız" sloganları atan gruba, polis biber gazıyla müdahalede bulundu.

Müdahalenin ardından yol yeniden ulaşıma açıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber