Hamza Aydoğdu'dan sayısal verilerle ilgili açıklama

Hamza Aydoğdu Sayısal verilerle ilgili açıklama yaptı.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 03 Şubat 2016 19:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hamza Aydoğdu'dan sayısal verilerle ilgili açıklama

Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza AYDOĞDU bey "MEB, yer değiştirmelerdeki sayısal verileri neden açıklamıyor?" haberimizde yer verdiğimiz konularla ilgili telefonla tarafımı arayarak aşağıdaki açıklamayı yaptı;

"Bilindiği gibi iller arası yer değiştirmelerde öğretmenlere 40 okul tercih etme hakkı verilmekte; öğretmenlerin bir kısmı bu hakkın tamamını kullanmakta, bir kısmı da daha az tercihte bulunmaktadır.

İller arası yer değiştirme talebinde bulunan öğretmenler, bu kapsamdaki atamalar sonuçlandıktan sonra kendilerine açılan atama sonuç ekranında tercih ettikleri okula minimum kaç puanla atama yapıldığını görebilmektedir.

Bu konuda iller bazında genel açıklama yapılması yanlış anlaşılmalara yol açmaktadır. Şöyle ki; öğretmenler tercih ettikleri okullara atanmaları sürecinde, o okula atanmak üzere tercihte bulunan diğer öğretmenlerle yarışmakta ve okulun boş kadro durumuna göre hizmet puanı fazla olanların ataması gerçekleşebilmektedir.

Örneğin; bir ilin merkeze uzak bir okulunu tercih eden bir öğretmen o okula 80 puanla atanabilirken, merkezde bir okulu tercih eden bir öğretmen 290 puanla o okula atanmayabilmektedir. Zira aynı okulu tercih eden ve 300 puana sahip bir başka öğretmen o okula atanmıştır.

Bu durumla ilgili il bazında genel bir açıklama yapıldığında, sanki o il'e minimum 80 puanla atama yapıldığı zannıyla, 80'den fazla 300'den az puanı olup 300 puanlık bir okulu tercih edip atanamayan öğretmenler yanlış uygulama yapıldığı izlenimine kapılmakta ve bu durum gereksiz tartışmalara, yol açmaktadır. Kaldı ki yukarıda da değinildiği gibi, ataması yapılamayan öğretmenler bu durumu kendilerine açılan atama sonuç ekranında çok net olarak görebilmektedir. Dolayısıyla uygulama oldukça şeffaf olup öğretmenlerden gizlenen herhangi bir durum söz konusu değildir."

Açıklamanın ardından karşılıklı sonuçların neden açıklanmadığını mütalaa etmemiz neticesinde ise tüm sonuçların yayınlanacağı müjdesini vermiştir. Bu duyarlı davranışından dolayı Hamza AYDOĞDU beye kamuoyu adına teşekkür ediyoruz.

Bazı sonuçların bu güne kadar yayınlanmamasının, öğretmenlerin tercih ettiğim ile neden 80 puanla atama yapılır iken ben 300 puanla atanamıyorum demesinden kaynaklandığı anlaşılmaktadır. Bu durum olağan bir durumdur tercih edilen okulların atama puanları yüksek olmakta, tercih edilemeyen okulların atama puanları ise düşük olmaktadır.

Ayrıca tercihlerime atanamazsam herhangi bir yere de gidebilirim diyenlerinde 41. tercihini yani "tercih dışında atanmak istiyorum/istemiyorum" seçeneğini "istiyorum" şeklinde işaretleyerek her hangi bir tercihine yerleşemeyenlerin özrünün bulunduğu yer haricinde ilin herhangi bire yerine yer değiştirmeleri yapılabilmekte bu atamalarında puanları düşük olmaktadır.

Dolayısıyla sonuçların her halükarda açıklanması gerekmektedir aksi takdirde "Şüyuu vukuundan beter" olmaktadır.

Aslında sorun seçim dönemlerine yakın zamanlarda il/ilçe emri verilmesinden diğer zamanlarda ise verilmemesinden kaynaklanmaktadır. İl/ilçe emrinin her özür durumunda verilmesi gerekmektedir. Fakat Öğretmen yer değiştirmeleri sıkışmış vaziyettedir bu sorunun ana çözümü ise öğretmenlere 3600 ek gösterge verip emekli olmalarını teşvik etmekten geçmektedir.

MEB, yer değiştirmelerdeki sayısal verileri neden açıklamıyor?

Ahmet KANDEMİR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber