Yayımlanan kimlik bilgilerinde neler var?

6 yıl önce açılan ve bugün internete konan kimlik bilgilerinde neler var?

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 06 Nisan 2016 09:25, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Yayımlanan kimlik bilgilerinde neler var?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının kimlik bilgilerinin çalındığı 2011 yılında gündeme gelmişti. İlgili haber için tıklayınız.

Bu detayı dün bakan Yıldırım'da açıklandı ve olayın sanki yeni bir açlınma olayı varmış gibi sunulmaması gerektiğini belirtti.

Ancak 5-6 yıl önce çalınan bilgiler dün yabancı bir ülkedeki serverler üzerinden yayıma alındı.

İsim ve soy isim girilerek arama imkanı sunan sitede yer alan bilgiler şu şekildedir:

Yukarıdaki tabloya göre, yayımlanan bilgiler, isim soyisim, TC Kimlik numarası, anne adı, baba adı, cinsiyet, doğum yeri, doğum tarihi, nüfusa kayıtlı olduğu il/ilçe, adres bilgilerinden oluşmaktadır.

Medya yayımlanan bilgilerden dolayı, tapu kayıtlarının, e Devlet giriş şifrelerinin veya banka hesaplarının güvenilmz olduğunu belirtmektedir. Ancak bu bilgiler ile kişilerin banka hesaplarına erişmek mümkün değildir. Zira banka işlemlerinin tümünde SMS kullanılmaktadır. Yine bu bilgilere dayanılarak bir kişinin tapu kayıtlarının değiştirilmesi gibi bir işlemin yapılması mümkün değildir. Yine e-Devlet şifreleri PTT'lerden verilmekte olup bu şifrelerin kişilerce heran değiştirilmesi mümkündür ve e-Devlet şifrelerinin sızdığına dair bilgi bulunmamaktadır.

Şuan için görünen en büyük risk; ad soyad ile sorgulama yapıldığında kişinin ikametgahının görünmesi gibi görünmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber