Dink Davası'nda sanıklar reddi hakim talebinde bulundu

Hrant Dink cinayetinde ihmali görülen kamu yöneticileri ile azmettiriciler, reddi hakim talebinde bulundu

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 19 Nisan 2016 14:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Dink Davası'nda sanıklar reddi hakim talebinde bulundu

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin ana dava ile birleştirilen 26 kamu görevlisine yönelik açılan davanın görülmesine başlandı. Dink Davası'nda sanıklar reddi hakim talebinde bulundu.

Duruşmaya, aralarında dönemin Emniyet İstihbarat Dairesi eski Başkanı Ramazan Akyürek, dönemin İstihbarat Daire Başkanlığı C Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer ile dönemin İstanbul İl Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, dönemin Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun'un da bulunduğu sanıklar, cinayetin azmettirici oldukları öne sürülen Yasin Hayal ve Erhan Tuncel ile ilk kez birlikte hakim karşısına çıktı.

4'Ü SEGBİSLE 20 SANIK KATILDI

İstanbul 14'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu kamu görevlileri Ramazan Akyürek, Ali Fuat Yılmazer, Ercan Demir, Muhittin Zenit, Özkan Mumcu ile Dink cinayetini azmettirmekten hükümlü Yasin Hayal katıldı. Celalettin Cerrah, Reşat Altay, Faruk Sarı, Ahmet İlhan Güler, Sabri Uzun ile kamu oyunda "Büyük ağabey" olarak bilinen Erhan Tuncel'in de arasında bulunduğu 11 tutuksuz sanık katıldı. Başka suçtan tutuklu Ali Poyraz, Taner Bülent Demirel, Osman Gülbel, tutuksuz sanık Hamdi Egebatan ise SEGBİS (Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi) ile duruşmaya katıldı.

AYRI OTURTULDU

Duruşma salonuna diğer sanıklardan sonra alınan Yasin Hayal'in sakal bıraktığı görüldü. Tutuklu kamu görevlileri ile Dink cinayetini azmettirdiği gerekçesi ile hükümlü olan Yasin Hayal ayrı oturtuldu. Hayal ile tutuklu kamu görevlileri arasında askerler oturdu. Duruşma başladıktan sonra salona gelen ve Dink cinayetinin azmettiricisi olmakla suçlanan Erhan Tuncel ise tutuksuz sanıkların olduğu bölümde Ahmet İlhan Güler'in yanında oturdu. Tutuksuz yargılanan Reşat Altay, Celalettin Cerrah ve Sabri Uzun yanyana oturdu. Dink'i öldürmekten hükümlü Ogün Samast'ın da arasında bulunduğu diğer sanıklar ise duruşmaya katılmadı.

AİLE DURUŞMAYA GELMEDİ

Dink ailesi ise duruşmaya katılmadı. Dink ailesini avukatları temsil etti. Duruşmaya CHP milletvekili Sezgin Tanrıkulu ile HDP milletvekili Garo Paylan izleyici olarak katıldı.

TALİMAT İFADESİ OKUNDU

Duruşmada Sabri Uzun'un talimat ile alınan ifadesi okundu. Uzun'un talimat ifadesinde şunları söylediği belirtirdi: " İn isimli bir kitap yayınladım. Bu kitapta yargılanmamız gerektiğini yazdım. Aynı görüşteyim. Yargılanmak istiyorum. Suçlandığım konu F4 raporunda Hrant Dink'in öldürüleceğine dair bilgimin olduğu ve gereğini yapmadığımdır. Trabzon'dan gönderilen 17 Şubat 2006 tarihli F4 raporundan hiç haberim olmadı. Bu konuyu bana aktarması gereken kişi Ali Fuat Yılmazer'dir. Bu rapor bana hiç gelmedi."

HERHANGİ BELGE BULUNMUYOR

Duruşmada, Şişli ve Bakırköy Emniyet Müdürlüklerine Hrant Dink'in evi ve işyerinde güvenlik önlemi alınıp almadığın ilişkin soru sorulduğu hatırlatıldı. Bakırköy ve Şişli Emniyet Müdürlüklerinden mahkemeye gönderilen yazıda ise Dink'in ev ve iş yerinde herhangi bir güvenlik önlemi alınıp alınmadığına dair herhangi bir belge bulunmadığı belirtildi.

REDDİ HAKİM TALEBİ

Dink Davası'nda sanıklar reddi hakim talebinde bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber