Davutoğlu da gönlündeki Başbakan'ı önerecek

Ak Parti'de, 22 Mayıs'ta genel başkanlık ve başbakanlığa veda edecek olan Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yarın yapılacak aday temayülü toplantısına katılması bekleniyor.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 16 Mayıs 2016 06:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Davutoğlu da gönlündeki Başbakan'ı önerecek

KIVANÇ EL Ankara

İlk temayül yoklaması bugün Genel Merkez'de gerçekleştirilecek toplantıda ele alınacak. İl ve ilçe başkanlarının yanı sıra il kadın ve gençlik kolları başkanları, kurucu üyeler, MYK ve MKYK üyeleri, Merkez Disiplin Kurulu üyeleri, Siyasi Erdem ve Etik Kurulu üyeleri de temayüle davet edildi. Partililere "22 Mayıs'taki Kongrede Genel Başkan adayı olarak kimi görmek istersiniz" sorusu yöneltilecek. Katılımcılardan tek aday önermeleri istenecek ancak 2 aday yazmaları halinde bu da kabul edilecek. Ak Parti, milletvekillerini ise yarın genel merkezdeki salonda toplayacak. Meclis çalışmaları nedeniyle öğle saatlerinden önce genel merkezde toplantı yapılması bekleniyor. Toplantıya "büyük ihtimalle" Davutoğlu da katılacak. Katılması halinde Davutoğlu'nun da burada kendi yerine geçecek isme dair kapalı zarf ile önerisini sunması bekleniyor.

Grup toplantısı yok

Zarflar, Ak Parti'de oluşturulan komisyonda ele alınacak ve ardından çarşamba günü yapılacak toplantıda değerlendirilecek. Bu süreçte bir ismin de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşerek çıkan temayül hakkında bilgi verilmesi ve Erdoğan'ın da görüşlerini alması bekleniyor.

Geçtiğimiz hafta grup toplantısı yapmayan Davutoğlu, bu hafta da grup toplantısı yapmayacak. Yarın partideki toplantıya katılması beklenen Davutoğlu'nun burada da bir konuşma yapmayacağı ifade ediliyor. Davutoğlu'nun burada sadece milletvekillerine teşekkür ederek, helallik alması bekleniyor. Temayül yoklamalarının ardından, genel başkanlık için düşünülen ismin kamuoyuna kongreden 2 gün önce 20 Mayıs Cuma günü açıklanması bekleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber