Dokunulmazlıklar bugün Meclis'te görüşülecek

AK Parti'nin dokunulmazlıklara ilişkin anayasa değişikliği teklifinin birinci tur görüşmeleri bugün gerçekleştirilecek. Teklif kabul edilirse 138 milletvekilinin dokunulmazlıkları otomatik olarak kalkacak.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 17 Mayıs 2016 07:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Dokunulmazlıklar bugün Meclis'te görüşülecek

STAR - Ankara

Parti'nin, Meclis'teki dokunulmazlıklarla ilgili Anayasa değişikliğinin görüşme takviminde değişikliğe gitmiyor. AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, ilk tur görüşmelerin bugün akşam saatlerinde başlayıp gece geç saatlerde oylamaların yapılacağını söyledi. AK Parti'nin, oylamalarda eksiksiz bulunacağını ifade eden Turan, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da, programını dokunulmazlık oylamasına göre planladığını, oylamaya Davutoğlu ile birlikte AK Parti'nin 316 milletvekilinin katılacağını söyledi.

Meclis'te gazetecilere açıklamada bulunan Turan, dokunulmazlık teklifiyle ilgili planladıkları takvimde bir aksama ya da gecikmenin olmayacağını vurguladı. Turan, "İkinci oylamaya geçilmesi için 48 saat süre gerekiyor. Perşembe 19 Mayıs resmi tatil. Cuma ikinci oylama yapabileceğiz" dedi. CHP'nin hafta sonu gerçekleştireceği kampı nedeniyle anayasa değişikliği oylamasının ikinci turu için Meclis Genel Kurul'u sabah 10.00'da açılacak.

"BİZİM İŞİMİZ VAR"

Bülent Turan, hem toplumun ve şehit ailelerinin beklentisi nedeniyle, hem de hafta sonunda AK Parti Kongresi olması nedeniyle dokunulmazlık görüşmelerinin ikinci turunun ertelenemeyeceğini söyledi. "Bizim işimiz var" diyen Turan şunları söyledi:"Gittiğimiz her yerde

insanlar, 'biz size dokunulmazlık hakkını vekillik görevini yapın diye verdik. Aracında silah taşıyan, olmayacak teröristlerin cenazesinde boy gösteren insanlar için vermedik diyorlar. Dokunulmazlık sadece bir partinin değil, siyasetin üzerinde bir kambur olarak duruyor. Her partinin, her vekilin tekrar temizlenmesi imkanını verelim, bu kamburu da siyaset kurumu üzerinden atsın diyoruz."

"BİZDE SÖZ SENETTİR"

AK Parti'nin firesiz olarak oylamaya katılacağını belirten Turan, Başbakan Davutoğlu'nun da programını ona göre ayarladığını söyledi. Turan "Dokunulmazlık oylamasına büyük bir keyili katılacağını ifade ettiler. Diğer 3 parti de umut ediyoruz eksiksiz katılır" dedi.

Dokunulmazlık sürecinin esas belirleyicisinin CHP olacağını vurgulayan Turan, "Bir gün evet, bir gün hayır diyen, Kılıçdaroğlu'nun dokunulmazlıklara evet diyeceğini biliyorduk. Kafa karışıklığı, yarın tavır değiştirebileceğini gösteriyor" diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU VE DEMİRTAŞ HAKKINDA YENİ FEZLEKE

BAZI milletvekillerine ait 16 dokunulmazlık dosyası, TBMM Başkanlığına sunuldu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile TBMM Başkanvekili-HDP İstanbul Milletvekili Pervin Buldan, TBMM İdare Amiri ve HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, MHP Grup Başkanvekilleri Oktay Vural ve Erkan Akçay'ın, HDP milletvekilleri Bedia Özgökçe Ertan, Selma Irmak, Faysal Sarıyıldız, Nihat Akdoğan, Behçet Yıldırım, Alican Önlü, Tuğba Hezer Öztürk, Dirayet Taşdemir ve Mehmet Emin Adıyaman'ın Dokunulmazlığının Kaldırılması Hakkında Başbakanlık Tezkereleri, TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyonuna sevk edildi.

657'YE ULAŞTI

Komisyona gelen dokunulmazlık dosya sayısı 667'ye, hakkında dosya düzenlenen vekil sayısı da 138'e ulaştı. Dosyaların 46'sı AK Parti, 192'si CHP, 405'i HDP, 20'si MHP'li vekillere 5'i ise bağımsızlara ait.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber