Memura 'maaş kütüğü' geliyor

Maliye Bakanlığı milyonca memuru rahatlatacak bir düzenlemeye giriyor.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 20 Haziran 2016 11:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Memura 'maaş kütüğü' geliyor

Ercan Baysal

'Maaş Kütüğü' adı verilen sistem ile kamuda çalışan milyonlarca memurun tüm maaş ve özlük haklarına ilişkin bilgiler tek çatı altında toplanıyor. İnsan faktörünün azaltılacağı sistemde sicil numarasının girilmesi halinde tüm veriler elektronik ortamda gelecek. Bakanlıklar arasında dereceler arasında da farklı girişlerin önüne geçilmesinin hedeflendiği sistemin önemli bir bölümü gerçekleştirildi.

'Kamu Personeli Maaş Kütüğü' oluşturulmasının hedeflendiği ve bu hedeflerin önemli bir bölümünün gerçekleştirildiğine dikkat çeken Maliye Bakanlığı kaynakları, devletin istihdam ettiği tüm memurların özlük bilgilerinin sistemde elektronik ortamda görülebileceğini belirtiliyor.


Memurlar.net'in Notu: Hali hazırdaki uygulamada, unvan bazında tüm maaş parametreleri, illerdeki maaşa bakan memurlar tarafından girilmekte ve sıklıkla hatalar yapılmaktadır. Yeni uygulamada ise, memurun unvan derece bilgilerinin girilmesi halinde, ek ödemeden, özel hizmet tazminata tüm veriler otomatik olarak oluşturulacaktır. Memurlar.net olarak bu şekildeki benzer bir projeyi geçtiğimiz yılın başında hayata geçirmiştik.

Memurlar.net'in, bir benzerini yaptığı, Memur Maaş Robotu için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber