Kahraman polis: Vurmasam daha çok kişi ölecekti

Canlı bombayı vurup yere düşüren polis memuru, 'Hedefi CIP Lounge'du. Oraya girse toplu katliam yapacaktı. 5-6 el ateş ettim, yere düşürdüm, sonra kendini patlattı' dedi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 30 Haziran 2016 08:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kahraman polis: Vurmasam daha çok kişi ölecekti

Atatürk Havalimanı'na yönelik terör saldırısında Dış Hatlar Geliş katındaki teröristi etkisiz hale getiren polis memuru Y.D. Milliyet'e konuştu. İftar yaptıktan sonra görev yerine döndüğü sırada saldırının gerçekleştiğini söyleyen Y.D. "Hedefi CIP Lounge'du. Arkasından 5-6 kez ateş ettim yere düştü. Etkisiz hale getirdiğimden emin olmak için yanına yaklaştığımda üstünde bomba olma ihtimalini düşünerek geri kaçtım. O sırada kendisini patlattı" dedi.

Atatürk Havalimanı'na yönelik önceki gece gerçekleştirilen terör saldırısından yansıyan görüntülerde Dış Hatlar Terminali Geliş katında elinde uzun namlulu silah bulunan saldırganlardan biri, çevreye ateş ederek koşarken polis tarafından vuruldu. Silahı kendisinden uzağa düşen erkek terörist, yerde bir süre debelendikten sonra üzerindeki bombayı infilak ettirdi.

Bu görüntülerin sosyal medyaya yansımasının ardından teröristi etkisiz hale getiren polis memuru, "kahraman" olarak nitelendirildi. Patlamanın etkisiyle hafif yaralanan polis memurunun pasaport geçiş bölümünde görevli Y.D. olduğu anlaşıldı. Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Y.D'nin dalağının bir bölümü alındı. Sağlık durumu iyi olan Y.D. hastane odasında Milliyet'in sorularını cevaplandırdı.

ARİF BALKAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber