700 kişilik özel kuvvetlere, 16 bin başvuru yapıldı

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, 700 kişinin alınacağı özel kuvvetlere şu ana kadar 16 bin 933 başvuru olduğunu ifade etti.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 13 Kasım 2016 19:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
700 kişilik özel kuvvetlere, 16 bin başvuru yapıldı

Bakan Işık, Kuleli Askeri Lisesi'nin Milli Savunma Üniversitesi Rektörlüğü'ne tahsis edildiğini söyledi. FETÖ'nün sağlık sebebiyle uzaklaştırdığı askerlere dönüş yolu açtıklarını belirten Bakan Işık, pilot eksikliğiyle ilgili de "Acil durumda uçacak pilotlarımız var. Zafiyet yok ama eksiğimiz var" dedi.

GEÇİCİ OLARAK TAHSİS EDİLDİ

Milli Suvunma Bakanı Işık, Hürriyet Gazetesine konuştu. Işık şunları söyledi:

SAĞLIKTAN ATILANLARA KOMİSYON KURDUK

'SEN pilot olamazsın' diye sağlıktan elemişler, mobbing yapmışlar. Şu anda başvuran 300 tane. Sağlıkta çok elemişler. Şimdi biz yeni komisyon kurup Sağlık Bakanlığı ile Milli Savunma Bakanlığı, Genelkurmay'la bir Muayene Komisyonu kurduk. Muayene Komisyonu ordudan sağlık sebebiyle ayrılanların tekrar sağlık kontrollerini yapacak. Hiçbir probleminiz yok sizin ama orada FETÖ'cü doktor bir şey yazıyor oraya sizi gönderiyor. Niye? Kendi adamını yerleştirecek. Bu adamların 1970'lerden beri böyle adım adım geldikleri nokta. FETÖ'cülerin mobbingi ile ordudan ayrılanlar var. Kendi adamını getirmek için tutuyor buna mobbing uyguluyor. Onlar geriye dönmeye başladılar.

700 KİŞİLİK ÖZEL KUVVETLER'E 16.933 BAŞVURU GELDİ

BİZİM şu anda subay ihtiyacımızdan dolayı Kara Kuvvetler'ine 600 subay, 200 astsubaylıktan subaylığa geçiş yoluyla subay alacağız. Deniz Kuvvetleri'nde 146 subay, Hava Kuvvetleri'ne 376 subay alacağız. Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda 700 tane alım için duyuruya çıktık. Şu ana kadar 16 bin 933 başvuru olmuş. Ordudan ayrılandan daha fazla alıma gidiyoruz. Personel istihbaratına, güvenlik soruşturmalarına yönelik yeni bir birim oluşturacağız. Sadece TSK personelinin güvenlik soruşturmalarıyla ilgili bir birim oluşacak. TSK personeli dışında bir yetkisi de görevi de olmayacak. Yeni istihbarat yapılanmasında teknik çalışmalar sürdürülüyor.

Erdinç ÇELİKKAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber