Teröristbaşı: Gerekirse mafya ile işbirliği yapılacak

Erzurum'da kapatılan ERGİAD üyesi işadamı hakkındaki 27 sayfalık iddianamede, örgüt elebaşısı Fetullah Gülen'in üyelere gerekirse mafya ile de işbirliği yapılabileceği talimatını verdiği kaydedildi

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 20 Aralık 2016 06:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Teröristbaşı: Gerekirse mafya ile işbirliği yapılacak

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı'nın kapatılan Erzurum Girişimci İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi (ERGİAD) Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Polat hakkında hazırladığı ve Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen 27 sayfalık iddianamede örgütle ilgili önemli detaylara yer verildi. İddianamede, 46 yıldır devlete sızmaya çalışan örgütün devlet dışında kendisine bağlı bir ekonomik sistem ile şirket birlikleri ve konfederasyonlar kurup zenginler kulübü oluşturarak ulusal ve uluslararası ticarette söz sahibi olmayı amaçladığı bildirildi.

BEYİN YIKAMA YÖNTEMİ

İddianamede, örgütün, "beyin yıkama yöntemi ile sorgulamayan, düşünmeyen, mutlak itaati esas alan insan tipi yetiştirmeye yöneldiği" belirtildi. Örgütün, dinler arası diyalog çerçevesinde semavi dinlerin temsilcileri ile görüşerek İslam adına muhatap göstermeye çalışıldığı ve sınav sorularını hukuka aykırı yollarla ele geçirip kendi mensuplarının sınavlarda başarılı olarak kamu kurumlarına girmesini sağladığı anlatıldı. Örgütün ürettiği sahte belge ve delillerle kendilerine mensup olmayan kişiler hakkında soruşturmalar açılmasını sağlayarak devlet kadrolarında kendi elemanlarını yetiştirmeye çalıştığı ifade edilen iddianamede, örgütün böylece devlet içine sızmaya çalıştığına vurgu yapıldı.

CAN DAMARINA DOLANIN

İddianamede, örgütün devlet içerisine sızarak özel hiyerarşisi ile illegal kadrolaşmaya gittiğinin örgüt elebaşı Fetullah Gülen'in vaazları, röportajları ile kitapları, taktik ve stratejilerinden anlaşıldığına işaret edilerek, Gülen'in örgüt mensuplarına yönelik şu ifadelerine yer verildi: "Esnek olun, sivrilmeden can damarlarında dolanın. Bütün güç merkezlerine ulaşıncaya kadar hiç kimse varlığınızı fark etmeden sistemin ana damarlarında ilerleyin. Türkiye'deki güç ve kuvveti, cephenize çekeceğiniz ana kadar her adım erken sayılır. Adliye, mülkiye veya başka hayati bir müessesede bizim arkadaşlarımızın mevcudiyeti öyle ferdi mevcudiyetler şeklinde ele alınıp değerlendirilmemelidir. Yani bunlar gelecek adına bizim o ünitelerde garantimizdir. Bir ölçüde onlar bizim varlığımızın teminatıdır."

10 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

İddianamede, FETÖ mütevelli heyetinden olduğu, örgüte en fazla himmet yardımında bulunan kişiler arasında yer aldığı belirtilen kapatılan ERGİAD Yönetim Kurulu Üyesi de olan tutuklu sanık Mustafa Polat'ın "terör örgütü üyesi olmak" suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapsi isteniyor. Polat'ın yargılanmasına önümüzdeki günlerde Erzurum Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlanacak.

MAFYANIN AĞZINA BAL SÜRÜLEBİLİR

İddianamede, Gülen'in geçmişteki bir açıklamasında da "her yerde, hususen geri kalmış yerlerde mafyanın ağzına azıcık bal sürülebilir" dediği de aktarıldı. Gülen'in devletin içine sızmak için örgüt mensuplarına dengeli olmaları talimatı verdiğine de değinilen iddianamede, denge gözetilmediğinde hezimet ve mağlubiyetin kaçınılmaz olduğunu ve bu şartlardaki kahramanlık gösterisinin de örgüte ihanet olduğunu dile getirdiği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber