'ByLock' raporu ile dijital veriler yeniden istensin kararı

Soruşturma kapsamında iki ayrı davada biri astsubay 2 tutuklu sanığın yargılanmasına başlandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Şubat 2017 18:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'ByLock' raporu ile dijital veriler yeniden istensin kararı

Kocaeli'deki FETÖ/PDY soruşturması kapsamında açılan iki ayrı davada meslekten ihraç edilen tutuklu asker ile market çalışanının yargılanmasına başlandı.

Kocaeli 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, ''FETÖ/PDY'ye üye olduğu'' ve örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandığı iddiasıyla tutuklu yargılanan astsubay Önder Akkaya ile avukatları Muazzez Görkem Büyükgövez ve Yasin Ateşoğlu katıldı.

"ByLock" kullandığı iddiasını kabul etmeyen Akkaya, internetin kendisinin üzerine kayıtlı olduğunu, kaldığı evde kendisinden başka 2 kişinin daha bulunduğunu, "ByLock"u ev arkadaşı Ş.E'nin indirebileceğini iddia etti.

Avukat Büyükgövez de sanığın üzerine kayıtlı internet hattından kimin "ByLock" programını indirdiğinin tespit edilemeyeceğini öne sürerek müvekkilinin tahliyesini istedi.

Aranın ardından mahkeme heyeti, "ByLock" raporu ile dijital verilerin yeniden istenmesine ve sanığın tutukluluğunun devamına karar verdi.

- Market çalışanının davası

Kocaeli 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki diğer duruşmaya, aynı suçtan tutuklu market çalışanı Turgut Elvanağaç ile avukatı Yasemin İşler katıldı.

Elvanağaç, hakkındaki suçlamaları reddederek, telefonuna "ByLock" yüklemediğini ve kullanmadığını iddia ederek, tahliyesini talep etti.

Avukat İşler de yazılı olarak mahkemeye savunma yaptıklarını belirterek, müvekkilinin tahliyesini istedi.

Mahkeme heyeti, "ByLock" raporu ile dijital verilerin yeniden istenmesine, Bank Asya hesap hareketliliğinin sorgulanmasına, iddianame ve "ByLock" raporundaki numaranın tespitine ve sanığın tutukluluğunun devamına karar verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber