Sağlık Bakanlığı Atama ve Nakil Yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

Haber Giriş : 08 Mayıs 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sağlık Bakanlığı Atama ve Nakil Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

MADDE 1 ? 16/11/1996 tarihli ve 22819 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Sağlık Bakanlığı Atama ve Nakil Yönetmeliğinin değişik 7 nci maddesinin yedinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"Daha üst hizmet bölgesinde görev yapmakta iken 3 üncü, 4 üncü, 5 inci veya 6 ncı hizmet bölgelerine nakil talebinde bulunanlar, kadro ve ihtiyaç durumuna göre o bölgeye ait hizmet süresini tamamlama şartı aranmaksızın ve tayin dönemlerine bağlı kalmaksızın nakledilebilir."

MADDE 2 ? Aynı Yönetmeliğin değişik 8 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"Madde 8 ? Bu Yönetmelik çerçevesinde yapılacak nakiller;

a) Kurum içi naklen atamalar Haziran ve Eylül aylarında olmak üzere yılda iki defa,

b) Kurumlararası yapılacak naklen atamalar Şubat, Mayıs, Ağustos ve Kasım aylarında olmak üzere yılda dört defa gerçekleştirilebilir.

Kurumlararası naklen atama öncesi Bakanlık, kadro ve ihtiyaç durumuna göre ihtiyaç duyduğu bir hizmet alanı belirlemeye ve gerekirse tercihler alıp kura düzenlemeye yetkilidir.

25/06/1983 tarihli ve 18088 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 19/4/1983 tarihli ve 83/6525 sayılı Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmeliğin 9 uncu maddesinin dördüncü fıkrası hükümleri saklı kalmak kaydıyla, kurum içi ve kurumlararası naklen atananlar, atandıkları yerlerde en az bir yıl süreyle çalışmadan naklen tayin talebinde bulunamazlar.

Bir hizmet bölgesindeki çalışma süresi tamamlanmadan daha üst hizmet bölgelerine nakil talebinde bulunulamaz. Çalışma süresinin doldurulması üzerine yapılacak nakiller, naklen atanma dönemlerinde gerçekleştirilir."

MADDE 3 ? Aynı Yönetmeliğin 20 nci maddesi başlığı ile birlikte aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"Geçici Görevlendirmeler ile Merkez Teşkilatı ve Yöneticilik Kadrolarına Yapılacak Atamalar

Madde 20 ? Bakanlık merkez teşkilatı kadrolarına hizmet süresi tamamlanması şartı aranmadan, nakil dönemlerine ve hizmet bölgelerine bağlı kalınmaksızın nakil yapılabilir. Bu şekilde ataması yapılanlar, 8 inci maddede belirtilen dönemlere bağlı kalmaksızın daha önce bulundukları hizmet bölgelerine naklen atanabilir. Bakanlık merkezinde geçen hizmetler, bölge hizmetinden sayılmaz.

Görevlendirilecek yerin kadro standardını aşmamak ve her seferinde üç ayı geçmemek kaydıyla, talep üzerine veya re'sen, görev yerinin dışında Bakan oluru ile geçici görevlendirme yapılabilir.

İl Sağlık Müdürü, İl Sağlık Müdür Yardımcısı, Başhekim, Başhekim Yardımcısı, Hastane Müdürü ve Hastane Müdür Yardımcısı kadrolarına 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 86 ncı maddesine göre vekaleten atananlarla, bunlardan kendilerine aynı Kanunun 88 inci maddesine göre ikinci görev verilenler en az altı ay süre ile bu görevlerde fiilen çalışmaları şartıyla nakil dönemlerine bağlı kalmaksızın başka hizmet bölgelerine atanabilirler."

MADDE 4 ? Aynı Yönetmeliğin değişik 26 ncı maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"Madde 26 ? Bu Yönetmelik çerçevesinde yapılacak nakillerde;

a) Kurum içi naklen atamalarda Haziran dönemi atamaları için Ocak ayı başından Mart ayı sonuna kadar, Eylül dönemi atamaları için Temmuz ayının başından Ağustos ayının sonuna kadar en çok üç yer tercih ederek, EK-2 sayılı "Atama ve Nakil Talep Formunu" doldurarak varsa ekleriyle birlikte sicil amirleri aracılığı ile Bakanlığa,

b) Kurumlararası naklen atamalarda Şubat dönemi atamaları için Aralık ayının başından Ocak ayının sonuna kadar, Mayıs dönemi atamaları için Mart ayının başından Nisan ayının sonuna kadar, Ağustos dönemi atamaları için Haziran ayının başından Temmuz ayının sonuna kadar, Kasım dönemi atamaları için Eylül ayının başından Ekim ayının sonuna kadar, eş durumu hariç, en çok üç yer tercih ederek kendi isteğiyle Bakanlığa,

müracaat ederler.

Bu Yönetmelik hükümleri çerçevesinde atanan personelin, söz konusu atamaların tebliğ tarihinden itibaren en çok iki ay içerisinde sicil amirleri aracılığı ile iptalini istemeleri halinde atamaları talepleri doğrultusunda iptal edilir.

Zamanında ve usulüne uygun yapılmayan müracaatlar işleme konulmaz."

MADDE 5 ? Aynı Yönetmeliğin değişik 13 üncü maddesinin birinci fıkrasının (C) bendi ile 15 ve 16 ncı maddeleri yürürlükten kaldırılmıştır.

Yürürlük

MADDE 6 ? Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Yürütme

MADDE 7 ? Bu Yönetmelik hükümlerini Sağlık Bakanı yürütür.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber