Başsavcıvekilinin paylaşımına HSYK bakacak

Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Antalya Cumhuriyet Başsavcıvekili Cevdet Kayafoğlu'nun Twitter hesabından 'referandumda hayır oyu kullanacakların PKK ile aynı muameleyi göze alacağı' yönündeki paylaşımını, HSYK'nın değerlendireceğini açıkladı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 19 Şubat 2017 06:37, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Başsavcıvekilinin paylaşımına HSYK bakacak

Antalya Baro Başkanı Polat Balkan ise HSYK'ya başvuracaklarını söyledi.

Kayafoğlu'nun Twitter hesabından yaptığı, "PKK Anayasa referandumunda 'hayır' çağrısı yapmış. Sandıkta 'hayır' diyecek olanlar PKK ile aynı muameleyi göze alıyorlar demektir. Küsmece yok" ve "Vereceğiniz oy, aynı zamanda PKK'ya destek oyudur. Haberim yoktu demeyin" paylaşımları tepki çekti.

'Kabul edilemez'

Paylaşıma ilişkin haberin gazetelerde yayımlandığını belirten Başsavcı Solmaz, "Nedir ne değildir bilmiyorum. Onunla ilgili olarak herhangi bir teyit de yapma imkanımız olmadığı için önce bir konunun değerlendirmesini yapmak lazım. O anlamda, onunla ilgili de zaten HSYK değerlendirir. İddia ne kadar doğru, iddia gerçek mi değil mi, hesap doğru mu, fake hesap mı?" diye konuştu.

Öncelikle hiçbir hukukçunun bu bakış açısını asla kabul edemeyeceğini ifade eden Antalya Baro Başkanı Polat Balkan, "Cumhuriyet Başsavcıvekili hakkında derhal HSYK tarafından bir inceleme başlatılması gerekiyor. Konuyla ilgili yarın HSYK'ya başvuracağız" diye konuştu.

MEHMET ÇINAR

Savcı: 'Hayır' diyecek olanlar PKK ile aynı muameleyi görür

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber