Milli Eğitim Bakanı Erkan MUMCU'nun açıklamaları

Haber Giriş : 15 Nisan 2003 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Milli Eğitim Bakanı Erkan Mumcu, öğretmenin yaşadığı ekonomik durumlarını iyileştirmek amacıyla düşündükleri kariyer sistemiyle performansa göre ücret uygulanabileceğini söyledi.


Bakan Mumcu, Kanal D'de katıldığı "TekeTek" programında öğretmenlere yönelik projelerini anlattı. Mumcu, eğitimin insanlara iş kazandırmak anlayışının ötesine geçerek kendisinin bir iş alanı olarak görüldüğünü belirterek, Milli Eğitim Bakanlığı'nın geçmiş dönemlerde öğretmen ihtiyacının planlanmadığını kaydetti.

Maksimum 70 bin öğretmene ihtiyaçları olduğunu söyleyen Mumcu, buna karşın öğretmen adaylarının sayısının gün geçtikçe arttığını kaydetti. Mumcu, "Bölge, branş planlaması yapılmamış, bir tarafta depo öğretmeni, bir tarafta binlere varan bankamatik öğretmenler var bir tarafta da köylerde öğretmen yok" dedi.

ATAMA YETKİSİ İLLERE VERİLMELİ
Öğretmen atamalarında yaşanan torpil iddialarının anımsatılması ve buna nasıl çözüm getireceklerinin sorulması üzerine Mumcu, merkezden atama sisteminin yanlışlığına dikkat çekti. Bu sistemin öğretmen adaylarını bakanlık önünde kuyruğa dizdiğini kaydeden Mumcu, atama yetkisini illere vereceklerini söyledi. İllerin ihtiyaçları doğrultusunda alacakları öğretmen sayısını ilan edeceğini, o ilde görev almak isteyen öğretmenin de bunu bilerek başvuruda bulunacağını ifade eden Mumcu, böylelikle torpil ve benzeri iddiaların sona erdirilebileceğini ve harcırah yolluk gibi bazı zorunlu giderlerin de azaltılacağını belirtti.

PERFORMANSA GÖRE ÜCRET
Mumcu, öğretmenlerin sosyo-ekonomik durumlarının iyileştirilmesi amacıyla yürüttükleri çalışmalara değindi. Çalışmalarını kariyer, kademelendirme üzerine yoğunlaştırdıklarını söyleyen Mumcu, "aday öğretmen", "öğretmen", "uzman öğretmen" ve "başöğretmen" kademelerinin getirileceğini söyledi. Mumcu, öğretmenlerin başarılarının da okul yönetimi ve velilerce ölçüleceğine dikkat çekerek, bunun sonucunda ödüllendirme ve ekstra ücret uygulamasına gidilebileceğini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber