FETÖ 'mağduriyet' için ev hanımlarını kullandı

Devletin el koyması halinde mağduriyet görüntüsü yaratabilmek için Bank Asya'da 38 bin yeni hesap açtırıldığı, bunların 12 bininin ev hanımı, 6 bininin üniversite öğrencisi olduğu tespit edildi

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 01 Mayıs 2017 09:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
FETÖ 'mağduriyet' için ev hanımlarını kullandı

Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesince verilen kararda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve yetkililerin, Bank Asya'nın FETÖ'nün maddi gücü, para kasası olduğunu belirtmesinden sonra, FETÖ elebaşının talimatıyla 7 ayda 400 bin hesap açarak para yatıranların Bank Asya'yı ayakta tutmak için hareket ettiği kanaatine varıldığı anlatıldı. Kararda, Emniyetin ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunun (BDDK) bankaya ilişkin yaptığı incelemelere işaret edildi. 38 bin hesabın da ilk kez 17-25 Aralık'tan sonra hesap açtırdığının ortaya çıktığı anlatılan gerekçeli kararda, şöyle devam edildi:

ORGANİZE OLDUĞU AÇIK

"Daha önce bankanın kapısından dahi geçmemiş bu 38 bin yeni hesap sahibinin yaklaşık 12 bininin ev hanımı, 6 bininin üniversite öğrencisi olması, yeni hesap açanlardan 3 bin kişinin bir kısmının kamuda, bir kısmının da FETÖ'nün dershanelerinde öğretmenlik yapanlardan oluşması tesadüf ile izah edilemeyecek maddi vakadır. Bu kişilere 17-25 Aralık'tan sonraki dönemde hesap açtırılmasının altında yatan planın ise bankaya el koyulması halinde 'öğrencinin, ev hanımının hesaplarına el konuldu' denilerek 'mağdur edebiyatı'na zemin hazırlanmasının amaçlandığı raporlara yansımıştır. Raporlarda yer alan tespitlerde söz konusu 38 bin hesabın organize şekilde bankaya yönlendirildiğinin belirlenmesi yine 58 bin mudinin hesaplarını faal hale getirmeleri ve hesap miktarlarını artırmalarının da aynı organizasyonla gerçekleştiğinin tespit edilmesi, yine organize bir hareketin açık işareti olarak görülmüştür."

Kararda, "Bank Asya'nın örgütün suç gelirlerini aklama üssüne dönüştüğü" belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber