Lise veya önlisans mezunu ebe ve hemşire alınmayacak

Sağlık Bakanlığı müsteşarı Eyüp Gümüş: Bakanlık olarak biz lise mezunu, önlisans mezunu hemşire, ebe almamaya çalışacağız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 10 Mayıs 2017 15:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Lise veya önlisans mezunu ebe ve hemşire alınmayacak

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş, Sağlık-Sen tarafından Ebeler ve Hemşireler Günü dolayısıyla Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonu'nda düzenlenen "Hemşirelik ve Ebelik Sempozyumu"nda konuştu.

LİSE VEYA ÖNLİSANS MEZUNU EBE VE HEMŞİRE ALMAYACAĞIZ

Eyüp Gümüş, sisteme girmeyen, özel sektör ve kamuda iş bulamamış sağlık personeli sayısının 100 binin üzerinde olduğunu dile getirerek, bu rakamların iyi koordine edilmemesi durumunda Türkiye'de gelecekte işsiz sağlık personeli sayısının artacağını ifade etti.

Bu konuda Milli Eğitim Bakanlığı ve YÖK ile görüştüklerini aktaran Gümüş, sağlık alanındaki mesleklerin yeniden tanımlanması için çalıştıklarını söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığının ve YÖK'ün, kadroları Sağlık Bakanlığına sormadan kendine göre veremeyeceğinin altını çizen Eyüp Gümüş, devletin ihtiyacına göre bu personellerin eğitimlerinin yapılacağını kaydetti.

Gümüş, şöyle konuştu:

"Milli Eğitim Bakanlığı ve YÖK'le kurduğumuz komisyonla hem meslekleri yeniden tanımlıyoruz hem de mevcut meslek oranlarını ve sayılarını yeniden çalışıyoruz. Bakanlık olarak biz lise mezunu, önlisans mezunu hemşire, ebe almamaya çalışacağız. Lisans mezunu olmasını istiyoruz. Uzaktan erişimle lisans almalarını sağlayacağız. Onları da sisteme dahil edeceğiz. Sağlıkta personel kalitemiz ve insan gücü kaynağımızın da nitelikli hale gelmesini sağlamamız gerekiyor."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber