Aylık ders görevinin doldurulamaması halinde bile ek ders ücreti verilecek haller

Bu konuya ilişkin uygulamada yaşanan sorunlardan dolayı 2 Kasım 2006 tarihinde sitemizde "Aylık karşılığını doldurmayan öğretmenlere ek ders ücreti verilecek haller" başlıklı haber yayımlanmıştır. Yayımladığımız haberde benimsemiş olduğumuz yorum Milli Eğitim bakanlığınca yayımlanan ek ders konulu genelge ile doğrulanmıştır. Devamı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 05 Mart 2007 22:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

01.12.2006 tarihli ve 2006/11350 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı yayımlanan "Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar", 16.12.2006 tarihli ve 26378 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanmış ve 01.07.2006 tarihinden itibaren yürürlüğe girmiştir. Bunu müteakip yayınlanan Millî Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünün Ek ders ücreti konulu 27.02.2007 tarihli ve 2007/19 nolu Genelgesi'nin

?1- Sözü edilen Kararın 4'üncü maddesinin (n) bendinde; yüz yüze eğitimin, işletmelerde meslek eğitimi ve staj kapsamında yapılan ders görevleri hariç olmak üzere, ilgili mevzuatı çerçevesinde belirlenen müfredat kapsamında öngörülen teorik ve uygulamalı derslerin eğitiminin derslik, bölüm, atölye ve laboratuvar gibi eğitim ortamlarında öğretmen-öğrenci bütünlüğünde yapılmasını ifade edeceği, (g) bendinde de; gündüz öğretimi dışında kalan öğretimin, örgün ve yaygın eğitim kurumlarında yarıyıl ve yaz tatilleri ile cumartesi ve pazar günleri yapılan yüz yüze eğitim ile diğer günlerde saat 18.00'dan sonra başlayan yüz yüze eğitimi ifade edeceği belirtilmiştir.

Yapılan bu tanımlardan da anlaşılacağı üzere; yüz yüze eğitim dışında kalan işletmelerde meslek eğitimi ve staj kapsamındaki görevler ile hazırlık ve planlama, planlama ve bakım-onarım, öğrenci sosyal ve kişilik hizmetleri, sınav, belleticilik ve benzeri görevler karşılığında ödenecek ek ders ücretleri, bu görevlerin ne zaman yapılmış olduğuna bakılmaksızın gündüz öğretimi için öngörülen gösterge üzerinden ödenecektir. Örgün ve yaygın eğitim kurumlarında yarıyıl ve yaz tatilleri ile cumartesi ve pazar günleri yapılan yüz yüze eğitim ile diğer günlerde saat 18.00'dan sonra başlayan yüz yüze eğitim karşılığında ödenecek ek ders ücretleri ise gündüz öğretimi dışında kalan öğretim için öngörülen gösterge üzerinden ödenecektir.?

Hükümleri ve 5473 sayılı kanunun 6.maddesinin son fıkrasıyla "Yarıyıl ve yaz tatillerinde yapılan ders görevleri, ders görevinin yapılmış sayılacağı haller ile yüz yüze yapılan ders görevleri dışındaki ek ders görevleri hariç, örgün ve yaygın eğitim kurumlarında aylık karşılığı ders görevini doldurmayanlara ek ders ücreti ödenmez." göre; öğretmen aylık ders görevini dolduramaması halinde bile ek ders ücreti verilecektir. Bu durumların hangisi olduğuna dair "Aylık karşılığını doldurmayan öğretmenlere ek ders ücreti verilecek haller" başlıklı dosyamız için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber