Görmez'in yeni görevi belli oldu iddiası

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in istanbul'da kurulacak olan Uluslararası İslam Üniversitesine Rektör olacağı belirtiliyor

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 25 Temmuz 2017 11:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Geçen hafta önce görevden alındığı sonra istifa ettiği ileri sürülen Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'le ilgili süreç dün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a sorulmuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise istifa veya görevden alma gibi bir durumun söz konusu olmadığını, Görmez'in farklı bir görev talebinde bulunduğunu belirtmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu talebin Başbakan'la oturulup konuşulabilecek bir husus olduğunu söylemişti.

Memurlar.net olarak edindiğimiz bilgilere göre, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, İstanbul'da kurulacak olan Uluslararası İslam Üniversitesine geçmeyi talep etti.

Diğer taraftan, Diyanet İşleri Başkanlığına Karadeniz Teknik Üniversitesi rektör yardımcısı ve İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Emin Aşıkkutlu'nun atanmasının kesin olduğu ifade ediliyor.

Diyanet İşleri Başkanlığındaki devir teslimin yarın da gerçekleşebileceği belirtiliyor.

Yeni Diyanet İşleri Başkanı belli oldu iddiası Erdoğan: Başkan Görmez'in başka bir görev talebi oldu YÖK, İslam ülkeleri rektörleri forumu düzenleyecek

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber