Nevşehir'de 3 tutuklu sanıktan 1'i tahliye edildi

- Haklarında ayrı ayrı dava açılan tutuklu 3 sanığın yargılanmasına başlandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Ağustos 2017 16:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Nevşehir'de 3 tutuklu sanıktan 1'i tahliye edildi

Nevşehir'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, haklarında ayrı ayrı dava açılan 3 sanık, ilk kez hakim karşısına çıktı.

Nevşehir 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki ilk duruşmaya, "Silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan yargılanan ve 5 Ağustos 2016'dan beri tutuklu bulunan M.H. ile avukatı katıldı.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde öğretim görevlisiyken rektörlük seçimleri sırasında destek vermediği rektör adayının ekibince kendisine kumpas kurulduğunu iddia eden M.H, hakkında beyanda bulunan gizli tanıkların suçlamalarını reddetti. Savunmasında, gençlik yıllarından beri FETÖ'yü eleştirdiğini belirten M.H, tahliyesini talep etti.

Mahkeme heyeti, sanığın tahliyesine karar vererek bazı gizli tanıkların yeniden dinlenmesi için duruşmayı 27 Ekim'e erteledi.

"Silahlı terör örgütüne üye olma" ve "Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanun'a muhalefet" suçundan tutuklu bulunan E.T. adlı kadın da duruşmaya avukatı ile katıldı.

Örgüte bağlı faaliyet sürdüren Lara Kolejinde idari işler memuru olarak görev yaptığını anlatan E.T, örgütle hiçbir bağlantısının olmadığını, çeşitli kurumlara iş başvurusunda bulunduğunu ancak sadece bu okulun müracaatını değerlendirmesi nedeniyle çalışmak durumunda kaldığını öne sürdü.

Mahkeme heyeti, "Silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan tutuklu bulunan H.K'yi tanık sıfatıyla duruşma salonuna aldı.

H.K. ifadesinde E.T'nin ildeki üst düzey kadın yöneticilerinden olduğunu, kendisinin de örgüt sohbetlerine katıldığını anlattı.

Tutukluluk halinin devamına karar verilen E.T'nin duruşması 18 Eylül'e ertelendi.

Diğer duruşmada ise "Silahlı terör örgütüne üye olma" ve "Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanun'a muhalefet" suçundan tutuklu bulunan ev kadını M.G. de himmet verdiği ve örgüt toplantıları düzenlediği yönündeki suçlamaları kabul etmediğini belirterek, eşinden aldığı az miktarda harçlık ile kişisel geçimini sağladığını, herhangi bir geliri olmadığından himmet parası vermesinin mümkün olmadığını kaydetti.

Mahkeme başkanının, 2014'te Bank Asya'daki hesabına 100 bin lira yatırdığının ve belirli aralıklarla son birkaç yılda dört kez ABD'ye gittiğinin tespit edildiğini belirtmesi üzerine M.G, "Eşim, ölümlü dünya bana bir şey olursa güveneceğin bir yatırımın olsun diyerek hesap açtırıp, para yatırdı. ABD'ye ise orada ikamet eden kızımı ziyarete gittim." diye konuştu.

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, dijital materyallerin incelenmesi ve bazı tanıkların dinlenmesi için duruşmayı 18 Ekim'e erteledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber