EKPSS sonuçları açıklanamadı, memurlar nakil isteyemedi

Yaz dönemindeyiz ve nakil başvuruları alınıyor. Bazı kamu personeli, eşinin EKPSS'de yerleşeceği ile göre nakil isteyecek. Bu nedenle sonuçlar daha fazla ertelenmeden açıklanmalı

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 16 Ağustos 2017 11:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
EKPSS sonuçları açıklanamadı, memurlar nakil isteyemedi

Yaz dönemi; polisten öğretmene, Tarım personelinden Diyanet'e tüm kamu personeli için tayin işlemlerinin yapıldığı bir ay...

Bazı kamu personelinin engelli eşleri ise EKPSS tercihi yaptı.

Eşleri EKPSS tercih başvuru yapan memurlar, tayin isteyeceği yeri belirlemek için ÖSYM'nin sonuçları açıklamasını bekliyor.

EKPSS tercihlerine başvurular 21 Temmuz'da sona ermişti. Yani bugün itibariyle; neredeyse 1 aydır, sadece internet üzerinden alınan ve başka bir onaya tabi olmayan tercih işlemlerinin sonuçlarının açıklanması bekleniyor.

Öğretmenlerin nakil başvuruları 14 Ağustos'ta sona erdi. ÖSYM, EKPSS tercih sonuçlarını açıklamadığı için, öğretmenler yerleşme ihtimali olan eşlerini gerekçe kılıp tayin isteyemedi.

Sorun başka kurumlar açısından da devam etmektedir.

Bu nedenle, EKPSS sonuçlarının bekletilmeden açıklanması gerekmektedir.

Diğer taraftan, ÖSYM'nin sonuçları geç açıklamasından dolayı nakil isteyemeyen memurların, ÖSYM Başkanlığı aleyhine manevi tazminat davaları açmaları halinde, bu davaların olumlu sonuçlanacağını düşünüyoruz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber