Hakim ve savcılara silah düzenlemesi

694 sayılı KHK ile yapılan düzenleme uyarınca, hakim ve savcılara MKEK'den silah alınırken vergi ödenmeyecek

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 25 Ağustos 2017 08:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hakim ve savcılara silah düzenlemesi

694 sayılı KHK ile yapılan düzenleme uyarınca, hakim ve savcılara MKEK'den silah alınırken vergi ödenmeyecek

694 sayılı KHK'da yer alan yeni düzenleme şu şekildedir:

MADDE 50- 24/2/1983 tarihli ve 2802 sayılı Hakimler ve Savcılar Kanununun 112/A maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
"MADDE 112/A- Hakim ve savcılar, Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu tarafından satışı yapılan, yerli veya ithal tabanca ve mermileri bedeli mukabilinde zati silah olarak satın alabilirler.
Adalet Bakanlığı, hakim ve savcılara satışı yapılmak üzere, herhangi bir kurum ve kuruluşun izin ve onayı aranmaksızın, Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu aracılığıyla toplu olarak yerli veya ithal tabanca ve mermileri tedarik edebilir.
Birinci ve ikinci fıkralarda belirtilen silahların Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu aracılığı ile ithali, ithal ile ilgili sözleşme, ruhsatname ve sair işlemler ile bu maddeden faydalanacakların verecekleri beyanname, taahhütname ve yapacakları sözleşmelerle silahların hakim ve savcılara teslimi, alım ve satımı dahil diğer ilgili muameleler, her aşamada her türlü fon, vergi, resim, harç ve resmi kuruluşlara ait ardiye ücretinden muaftır. İlgililer bu muafiyetten bir adet yerli ve bir adet ithal olmak üzere en çok iki tabancanın temini amacıyla yararlanabilir,
Bu maddenin uygulanmasına ilişkin esaslar Adalet Bakanlığınca çıkarılan yönetmelikle belirlenir."

Eski hüküm ise şu şekildedir:

Madde 112/A Hakim ve savcılar, Emniyet Genel Müdürlüğünce 10/7/1953 tarihli ve 6136 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanunun ek 8 inci maddesi uyarınca temin edilen yerli veya ithal tabancaları, anılan maddedeki şartlar uyarınca bedeli mukabilinde zati silah olarak satın alabilirler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber