İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

80 milyonu kaybedersiniz

Enerji Bakanı Berat Albayrak, Batı'ya uyarıda bulunarak, "İlişkilerimiz testten geçiyor. 80 milyonu kaybederseniz çok şey kaybedersiniz. Artık eski Türkiye yok. Popülizm üzerine ekonomik yapıyı bozmak yok" dedi

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 13 Eylül 2017 06:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
80 milyonu kaybedersiniz

Uluslararası Ekonomik Gelişme Zirvesi, 'Çin ve Hindistan Üzerinden Global Krize Bakış ve Türkiye' temasıyla dün Borsa İstanbul'da gerçekleştirildi.

Konferansın açılışında konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, "Kritik eşik olan 2019'la birlikte siyasette farklı bir dönem başlayacak. 2019 sonrası Türkiye yeni dönemde pozitif ayrışan nadir ülkelerden biri olacak" dedi.

Bakan Albayrak Global Krize Bakış Konferansı'nda konuştu

Kritik eşiğin 2019'da aşılacağını belirten Albayrak şunları söyledi: "Türkiye'nin iki kritik eşiği aşarak hazır olması gerekiyor. Biri 15 Temmuz darbe girişiminde çok büyük bir şerden daha büyük bir hayrı ortaya koydu. Beraberlik resmini ortaya koydu, 80 milyon kenetlendi. İkincisi siyasi istikrarlı bir sistemsel dönüşüm. 16 Nisan Türkiye'nin yaşanabilecek uyuşmazlıklara karşı güçlü ayakta kalması için çok önemli bir kavşak olarak kalacak."

BATI İLİŞKİLERİ TESTTE

Dünyanın Asya merkezli ekonomi ağının dönüşümü içinde olduğunu belirten Bakan Albayrak, "Türkiye kazan, kazan ilişkisini tek perspektiften mi yürütecek. Hem doğuyla, hem batıyla, hem kuzeyle hem güneyle dünden daha güçlü ilişkileri yürütecek. Batı ile ilişkilerimiz testten geçiyor. 80 milyonu kaybederseniz çok şey kaybedersiniz. Artık eski Türkiye yok. Popülizm üzerine mikro ve makro ekonomik yapıyı bozmak artık yok. Türkiye Almanya ilişkilerini zehirlemeye çalışanlara aklıselim siyasetçiler izin vermemeli" şeklinde konuştu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak "Türkiye anahtar ülke olacak"

Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ ise krizle ABD'nin küresel etkinliğinin azaldığı, Çin ve Hindistan'ın daha fazla söz sahibi olduğu bir döneme girildiğini belirterek, 'Bir Kuşak, Bir Yol' projesine katılım sağlanması gerektiğini vurguladı. Karadağ, "Devasa projeler planlanmakta, bu projelerin finansmanı için ciddi ihtiyaç var. Borsamız ile Varlık Fonu olarak bu projelere yönelik enstrümanların geliştirilmesi için gerekli çalışmaları yürütüyoruz" dedi.

ÇİN % 3 BÜYÜMENİN ALTINA BİLE DÜŞEBİLİR

Pekin Üniversitesi Guanghua İşletme Fakültesi Finans Profesörü Michael Pettis, dünyanın son dönemde hiç duymadığı kadar reforma ihtiyaç duyduğunu belirtti. Pettis, "Demokrasiler bu reformları yapıyor. Bunun dışında bir de otoriter ülkeler var. Onlar da bu reformları yapıyor. 1980'lerde Çin gibi. 1979'dan itibaren Çin ekonomisi sadece üç kez yüzde 7 büyümenin altına düştü. Bir merkezileşme adımı şart. Olmaması halinde ise Çin yüzde 3'ün bile altında bir büyümeye maruz kalacak" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber