Mahkeme, doktora programına alınmama işlemini iptal etti

Mersin'de yaşanan olayda, mahkeme, Mersin Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Çeviri Anabilim dalına başvuran adayın sözlü sınavda başarısız sayılma işlemini iptal etti.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 21 Eylül 2017 23:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Mahkeme, doktora programına alınmama işlemini iptal etti

Mersin Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Çeviri Anabilim dalında araştırma görevlisi olan Gül Yiğit 2014-2015 eğitim öğretim yılında, Çeviri anabilim açılan doktora programına başvurdu.

Ancak Yiğit, 2.9.2014 tarihinde yapılan sözlü sınavda başarısız sayıldı. Yiğit, mülakatta tutanak tutulmadığı, sınav sonucuna ilişkin olarak herhangi bir detaylı açıklama yapılmadığı ve 5 kişilik kontenjan açılmasına rağmen bir kişi alındığını ifade ederek, işlemin iptalini istedi.

Dosyayı bilirkişiye sevk eden mahkeme, bilirkişinin, soruların hakkaniyetli değerlendirilmediği yönündeki tespiti sonrasında, davacının sözlü sınavda başarısız sayılma işleminde hukuka aykırılık bulunduğuna karar vermiştir.

3 kişilik mahkeme heyeti, işlemi iptal etti ve Mersin Üniversitesinin hem dava masraflarının hem de davacının mahrum kaldığı parasal ve özlük haklarının dava tarihi olan 31.10.2014 tarihinden itibaren ödenmesine karar verdi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber