İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Arama motoru Yaani 1 haftada 1 milyon indirildi

Turkcell'in geliştirdiği yerli arama motoru "Yaani" bir haftada bir milyon indirilme rakamına ulaştı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Kasım 2017 11:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Arama motoru Yaani 1 haftada 1 milyon indirildi

Turkcell açıklamasına göre, 25 Ekim tarihinde yapılan lansman ile kullanıma sunulan arama motoru Yaani, bir haftada bir milyon indirilme rakamına ulaşarak, ilk hafta itibari ile en fazla indirilen yerli uygulama oldu. Yaani ilk 3 gün itibariyle de uygulama marketlerinde de en çok indirilen uygulamalar listesinde birinci sıraya yerleşmişti.

- Sürekli öğrenen akıllı arama motoru

Türkiye'yle özdeşleşen bir sembol olarak nazar boncuğu ikonunu kullanan Yaani, Türkçeyi iyi bilmesi ile öne çıkıyor.

Uygulama ayrıca kullanıcılar arama yaptıkça onların alışkanlıklarını ve gerçekten ne aramak istediklerini öğreniyor. Daha önce yapılan aramaların benzerleri daha arama yaparken kullanıcıya gösteriliyor. Konum bazlı aramalarda en yakın seçenekleri ilk sıralarda gösteriyor. Yaani kullanıcıları, arama yaptıkları konuma göre kendilerine en yakın yerleri görüntüleyebiliyor. Örneğin Yaani kullanıcıları vizyondaki filmleri aratırken, izlemek istedikleri filmlerin kendilerine en yakın hangi sinema salonunda oynadığını ve seans bilgilerini doğrudan görüntüleyebiliyor. Yemek yemek için alternatif arayanlar Yaani'den arama yaptıklarında yine kendilerine en yakın restoran ve kafeleri, iletişim bilgileri ile birlikte görebiliyor.

Yaani'yi indiren Turkcell'liler 1 GB internet kazanırken uygulama içerisinden yapılan aramalar, internet kotasından harcanmıyor. Buna ek olarak Turkcell'liler Yaani'yi kullandıkça her ay 1 GB internet kazanmaya devam edecek. Yaani hem App Store hem de Google Play uygulama marketlerinden ücretsiz olarak indirilebiliyor.

Ali Atar

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber