İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

DPB: Hizmet sözleşmesini yenilemeyen 1 yıl sınırlamasına tabi olmaz

Devlet Personel Başkanlığı, hizmet sözleşmesini yenilemeyen ve bu durumu 1 ay öncesinden kurumuna bildiren personelin, 1 yıl sınırlamasına tabi olmayacağına karar verdi.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 03 Ocak 2018 16:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
DPB: Hizmet sözleşmesini yenilemeyen 1 yıl sınırlamasına tabi olmaz

Devlet Personel Başkanlığı, Türk Sağlık Sen'e verdiği görüşte; hizmet sözleşmesini yenilemeyen ve bu durumu 1 ay öncesinden kurumuna bildiren personelin, 1 yıl sınırlamasına tabi olmayacağına karar verdi.

Bilindiği üzere, sözleşmeli personel hizmet sözleşmesinin fesih ederse veya sözleşmeye aykırı davrandığı için kurumunca sözleşmesi fesih edilirse, 1 yıl boyunca yeniden 4/B'li sözleşmeli personel olarak istihdam edilememektedir.

Ancak; Kısmi zamanlı veya proje süresi ile sınırlı olarak çalışanlar, unvan değişikliği yapacak olanlar, eş veya sağlık durumu nedeniyle yer değişikliği yapamayanlar bu 1 yıl sınırlamasına takılmamaktadır.

Devlet Personel Başkanlığı, 1 yıl sınırlaması için önemli bir görüş daha vermiştir. Başkanlığın 28.12.2017 tarihinde verdiği görüşe göre, hizmet sözleşmesinin süresinin sonunda sözleşmesini yenilemeyen ve bu durumu 1 ay öncesinden kurumuna bildiren personel de 1 yıl sınırlamasına tabi olmadan, yeniden 4/B'li sözleşmeli personel olarak istihdam edilebilir.

İŞTE BAŞKANLIĞIN GÖRÜŞÜ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber