Aile Bakanlığında, bazı ASDEP personeli işsiz kalacak

Taşerona kadro düzenlemesinde, 4 Aralık esas alınınca, bu tarihten sonra işe alım süreci tamamlanan ASDEP personeli işini de kaybedecek

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 04 Ocak 2018 10:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Aile Bakanlığında, bazı ASDEP personeli işsiz kalacak

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı 2017 yılında 1500 ASDEP personeli aldı.

Ancak illerin süreci tamamlaması farklı farklı oldu.

Son 4 ilin mülakat süreci ise Kasım ayında açıklandı. Atanmaya hak kazanan personelin işe başlaması ise 4 Aralık 2017 sonrasına sarktı.

Taşerona kadro düzenlemesinde, 4 Aralık tarihi itibariyle çalışmak esas alındığı için, bu tarih sonrasında sigorta girişi olan personel işçi kadrosuna geçemeyecek.

Diğer taraftan merkezi yönetim bütçesi kapsamındaki kamu idarelerinde, 2018 yılında hizmet alımı olmayacağı için, 4 Aralık sonrasında işe başlayan personel, hak ettikleri işlerini de kaybetmekle karşı karşıya kalacak.

İŞTE BİR ASDEP PERSONELİNİN GÖRÜŞLERİ

İlgili Makama ;
Bizler Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı 2017 alımlı ASDEP personelleriyiz. Bildiğiniz üzere lisans eğitimlerimizin ardından, KPSS ve mülakat aşamalarını geçerek bu pozisyonlara hak kazandık. Başvuru,mülakat,sonuç açıklama ve işe başlama süreçlerinin uzun sürmesi nedeniyle 696 sayılı KHK'da yer alan 4 Aralık 2017 tarihinden dolayı mağduriyet yaşamaktayız.
Mart ayı ile başlayan başvuru sürecimizin ardından ekim ayında mülakata girdik ve 24 Kasım 2017 tarihinde asil listemiz açıklandı.
Gaziantep, Balıkesir, Trabzon ve Adana'da il müdürlüklerinde işe başlatmaların çok uzaması sebebiyle sgk girişlerimiz ve işe başlamamız 4 Aralık 2017 tarihinden sonraya kalmıştır.
Ayrıca çeşitli illerde yedek listesinden 4 Aralık 2017 tarihinden sonra işe başlayanlarımız da bulunmaktadır. Bizler il müdürlüklerinin geç başlatması nedeniyle kadroya geçiş sürecinde olumsuzluklar yaşamaktayız, dilekçelerimizin alınmayacağı söylenmektedir. Bununla birlikte bazı il müdürlüklerinde idareciler tarafından işten çıkarılabileceğimize dair söylemlere şahit olmaktayız.
Bizler meslek elemanı olarak alındık. Kadro olsun ya da olmasın işimize son verilmesini istemiyoruz. Sesimizi duymanızı rica ediyoruz.Sesimizin duyulduğu takdirde mağdur edilmeyecegimize inanıyoruz.Gereğinin yapılmasını arz ederim.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber