'Sizin eskileriniz bizim yenilerimiz' projesi umut oldu

Erzincan'da bilişim teknolojileri öğretmeni Burak Özgül ve öğrencileri, bilişim sınıfındaki ömrünü tamamlayan bilgisayarların yenilenmesi için başlattıkları "Sizin eskileriniz, bizim yenilerimiz" projesiyle iş adamlarından destek istedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Ocak 2018 21:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Sizin eskileriniz bizim yenilerimiz' projesi umut oldu

KEMAL ÖZDEMİR

Erzincan'ın Mollaköy İlkokulu bilişim teknolojileri öğretmeni Burak Özgül ve öğrencileri, "Sizin eskileriniz, bizim yenilerimiz" sloganıyla iş adamlarına gönderdikleri mektupların karşılık bulması sayesinde yepyeni bir bilişim sınıfına kavuştu.

Merkeze bağlı Mollaköy beldesindeki ilkokulda 4 yıl önce göreve başlayan Özgül, ömrünü dolduran bilgisayarların ihtiyaca cevap vermemesi üzerine yenilerini almak istedi.

Kısıtlı imkanlar nedeniyle bunu gerçekleştiremeyen Özgül ve 33 öğrencisi, "Sizin eskileriniz, bizim yenilerimiz" sloganıyla İstanbul'da faaliyet gösteren çok sayıdaki iş adamına mektup yazarak bilişim sınıfının eksiklerinin giderilmesi için destek talebinde bulundu.

Mektuplarına kısa sürede cevap alan Özgül ve öğrencilerine ihtiyaç duydukları sayının üstünde dizüstü ve masaüstü bilgisayar geldi. Bunların bir kısmıyla bilişim sınıfını yenileyen öğrenciler, diğerlerini ihtiyacı olan başka bir köy okuluna gönderme kararı aldı.

Bilişim teknolojileri öğretmeni Burak Özgül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kısıtlı imkanlar nedeniyle çocukların ihtiyacı olan bilişim sınıfını oluşturmak için bir araya gelerek proje ürettiklerini söyledi.

Kentteki en güzel bilişim sınıfını kurdular

Göreve başladığında ilk işinin okulun bilişim sınıfının fiziki şartlarını düzeltmek olduğunu belirten Özgül, şunları kaydetti:

"İlk göreve başladığımda okulda çok iyi bir bilişim teknolojileri sınıfımız yoktu. Çocuklarla beraber oturduk ve ne yapabiliriz diye düşündük. 'Sizin eskiniz, bizim yenimiz' diye bir proje başlattık. Proje kapsamında öğrencilerimiz büyük holdinglerin ve firmaların yöneticilerine çağrı mektupları gönderdi. Sağ olsunlar ülkemizde bu konuda duyarlılık gösteren pek çok kuruluş geri dönüş yaptı ve şu an belki de ilimizde tek olduğunu söyleyebileceğimiz harika bir bilişim teknolojileri sınıfına kavuştuk."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber