İçişleri: O Valiyle ilgili süreç devam ediyor

İçişleri Bakanlığı, darp iddiasıyla gündeme gelen Kırklareli Valisi Orhan çiftçi hakkındaki soruşturmayla ilgili açıklama yaptı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 08 Şubat 2018 13:11, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
İçişleri: O Valiyle ilgili süreç devam ediyor

İçişleri Bakanlığı, darp iddiasıyla gündeme gelen Kırklareli Valisi Orhan çiftçi hakkındaki soruşturmayla ilgili açıklama yaptı.

Bir kadını darp ettiği iddia edilen Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi hakkında İçişleri Bakanlığı'ndan bir açıklama geldi.

Olayla ilgili soruşturma geçen yılın eylül ayında başlatılan soruşturmanın devam ettiği bildirildi. Açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Bugün bazı basın yayın organlarında Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi hakkında belirtilen ve yargıya intikal etmiş iddialar bakanlığımıza ulaşır ulaşmaz, 15/09/2017 tarihinden itibaren ivedi olarak mülkiye müfettişi görevlendirilerek gerekli araştırma-soruşturma başlatılmış olup, süreç devam etmektedir.

Söz konusu haberde yer alan tarafların, karşılıklı olarak birbirleri hakkında hukuk ve ceza davaları açtıkları ve bu davaların da halen devam ettiği, Bakanlığımızca yapılan soruşturma sonucuna göre gerekli idari işlemin gerçekleştirileceği hususu, Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

ORMANLIK ALANDA DARP İDDİASI

Hürriyet Gazetesi'nin haberine göre, evli ve üç çocuk babası Orhan Çiftçi 2014'te Bursa Mudanya'da kaymakam olarak görev yaparken Meltem Ö. ile görüşmeye başladı. Daha sonra İstanbul Bağcılar'a tayin olan Orhan Çiftçi iddiaya göre Meltem Ö.'den ayrılmak istedi.

8 Mayıs'ta ikili, Bursa Bademli'de buluştu. Orhan Çiftçi'nin aracından inen bir kişi kadına saldırdı. Daha sonra kadın ormanlık alana götürüldü ve yine darp edildi. Haziran ayında Kırklareli Valisi olarak atanan Orhan Çiftçi hakkında inceleme başlatıldı. İçişleri Bakanlığı müfettişleri iki tarafın ifadesine başvurdu. İki taraf da karşılıklı koruma kararı aldırdı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber