Güneydoğu gazisi 22 yıl sonra protezle yürüyecek

Tunceli'nin Ovacık ilçesinde 1996 yılında mayın patlaması sonucu sol ayağını kaybeden malul gazi jandarma er Caner Kan, 22 yıl sonra takılacak protez ile koltuk değneklerinden kurtulacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Şubat 2018 11:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Güneydoğu gazisi 22 yıl sonra protezle yürüyecek

Tunceli'nin Ovacık ilçesinde 1996 yılında mayın patlamasında sol ayağını kaybeden malul gazi jandarma er Caner Kan, 22 yıl sonra takılacak protez ile yürüyebilecek.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı, malul gazi İsmail Kumartaşlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 18 Ağustos 1996'da mayın patlaması sonucu yaralanan Kan'ın sol ayağının bileğinden kesildiğini söyledi.

Kumartaşlı, tedavi sürecinin ardından Dazkırı ilçesi Darıcılar köyüne dönen gazinin 22 yıl boyunca koltuk değnekleri ile yürüyerek hayatına devam ettiğini anlattı.

- "22 yıldır koltuk değneği kullanıyordu"

Kan'a çeşitli nedenlerle bugüne kadar protez takılması için herhangi bir girişimde bulunmadığını belirten Kumartaşlı, şöyle devam etti:

"Gazimizin ayağında, protez takılmadığı için zamanla yaralar oluştu. Kendisi boş yere acı çekti, hayatını zorlaştırdı. İkna etmeye çalıştık ama başarılı olamadık. Son zamanlarda iyiden iyice rahatsızlandığını duyduğum gazimizi ziyaret ettim. Ailesinden de onay alıp, kendisini Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Hastanesine götürdüm. Gazimize doktorumuz tarafından gerekli muayene yapıldı. En kısa sürede protez takılabilmesi için işlemler başlayacak. Şu an ameliyat için her şey hazır. En kısa sürede 22 yıldır yürüyemeyen gazimiz yürüyecek. Gazimiz 3713 sayılı yasadan faydalanacağı için hiçbir ücret de ödemeyecek. Dünyanın en gelişmiş teknolojisiyle gerekli tüm tedavisi yapılacak."

- "Ayağım yara oldu"

Gazi Caner Kan da 22 yıldan bu yana yürüyemediğini, büyük zorluklar yaşadığını anlatarak, "Çocuklarımdan hiçbirini kucağıma alıp gezdiremedim. Şimdi torunlarımı kucağımda gezdirmek istiyorum." dedi.

Ameliyat olmaktan korktuğunu, acı çekmesine rağmen hastaneye gitmeye çekindiğini aktaran Kan, "Ayağımı kaybettikten sonra tedavi oldum. Ardından köyüme döndüm. Elbette acılı günlerim oldu ama protez için bilgilendirilmediğim ve biraz da korktuğum için pek yanaşmadım. Ama son zamanlarda rahatsızlığım arttı, acılarım dayanılmaz hale geldi. Ayağım yara oldu. Sağolsun, başkanımız İsmail Kumartaşlı benim için gerekli tüm işlemleri başlattı. Elimden tutup doktora kadar götürdü." sözlerine yer verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber