Malatya Battalgazi MEM, neden münhalden vazgeçti?

Malatya Battalgazi ilçe milli eğitim müdürlüğünün ilk yayımda boş gösterdiği bir müdür yardımcılığı kadrosunu ikinci yayımda çıkardığı iddia edilmekte ve bu işlemin kurumların kurucu yöneticilerle yönetilmek istenmesinden kaynaklandığı belirtilmektedir.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 08 Mart 2018 10:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Malatya Battalgazi MEM, neden münhalden vazgeçti?

22.04.2017 Tarihli ve 30046 Sayılı Resmi Gazete'de Yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumlarına Yönetici Görevlendirme Yönetmeliğinin "Müdür olarak görevlendirileceklere ilişkin duyuru ve başvuru" başlıklı 17. maddesi 1. fıkrasındaki; "(1) Müdürlüğü boş bulunan eğitim kurumları ile dört ve sekiz yıllık görev süresini dolduran müdürlerden boşalacak eğitim kurumları, il milli eğitim müdürlüklerinin internet sitesinde duyurulur." hükümlerine göre müdürlüğü boş bulunan eğitim kurumları ve boşalacak olan eğitim kurumları münhal ilan edilmek zorundadır.

Aynı yönetmeliğin "Müdür başyardımcısı ve müdür yardımcısı olarak görevlendirileceklere ilişkin duyuru ve başvuru" başlıklı 19. maddesi 1. fıkrasındaki; "(1) Müdür başyardımcılığı ve müdür yardımcılığında boş bulunan eğitim kurumları ile dört ve sekiz yıllık görev süresini dolduran müdür başyardımcısı ve müdür yardımcılarından boşalacak eğitim kurumları, il milli eğitim müdürlüklerinin internet sitesinde duyurulur." hükümlerine göre müdür başyardımcılığı ve müdür yardımcılığı boş bulunan eğitim kurumları ve boşalacak olan eğitim kurumları münhal ilan edilmek zorundadır.

MEB yönetici atama takvimi kapsamında; Yöneticiliği münhal bulunan eğitim kurumlarının ilanı 5-6 Mart tarihlerinde yapılmış olup İl Milli Eğitim Müdürlüklerin internet sitelerini takip ettiğimizde illerin duyuruya çıktıkları gözlenmiştir.

Memurlar.net Whatsapp hatatına gönderilen bilgi ve belgelere göre, Battalgazi Rehberlik ve Araştırma Merkezi, Müdür Yardımcısı kadrosunu münhal <>göstermiş, müdürlük kadrosunu ise münhal göstermemiştir.

Sonradan güncelleyerek yayınladığı dosyada, Battalgazi Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı kadrosunu bu sefer münhal göstermemiştir.

Kısacası bilgiye göre boş bulunmasına rağmen Battalgazi Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı ve Müdür kadrosu münhal gösterilmemiştir.

Malatya Milli Eğitim Müdürlüğünün internet sitesindeki duyurunun son hali budur.

Ahmet KANDEMİR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber