İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

TESK'ten 'kredi kolaylığı' talebi

TESK Genel Başkanı Palandöken: Esnaf ve sanatkarların piyasada rekabet edebilmesi ve ayakta kalabilmeleri için sürekli olarak kendini yenilemesi ve teknolojiyi takip etmesi gerekiyor. Bu kapsamda yeni yatırımlar için ulaşılabilir ve ucuz finansman imkanlarının sunulması birinci derecede önem taşıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Mart 2018 11:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
TESK'ten 'kredi kolaylığı' talebi

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnaf ve sanatkarların ayakta kalabilmek ve piyasada rekabet edebilmek için sürekli kendilerini yenilemeleri ve teknolojiyi takip etmeleri gerektiğini belirterek, "Bu kapsamda yeni yatırımlar için ulaşılabilir ve ucuz finansman imkanlarının sunulması birinci derecede önem taşıyor." ifadelerini kullandı.

Palandöken, yazılı açıklamasında, esnaf ve sanatkar için sağlanan kredilerden yararlanmada yaşanan sorunlara değindi.

Esnaf ve sanatkarların piyasa ekonomisindeki yerinin iyi değerlendirilmesi gerektiğine işaret eden Palandöken, "Esnaf ve sanatkarların mevcut sorunlarının çözülmesi, kredi ve teşvik sistemlerinden etkin yararlanmaları bu kesimin gelişip güçlenmesi bakımından büyük önem taşıyor." değerlendirmesinde bulundu.

Palandöken, esnaf ve sanatkarların ayakta kalabilmek ve piyasada rekabet edebilmek için sürekli kendilerini yenilemeleri ve teknolojiyi takip etmeleri gerektiğini vurgulayarak, bu kapsamda, yeni yatırımlar için ulaşılabilir ve ucuz finansman imkanlarının sunulmasının birinci derece öneme sahip olduğunu ifade etti.

28 Şubat itibarıyla 447 bin 854 esnaf ve sanatkarın Türkiye Halk Bankasının esnaf kredisinden yararlandığını bildiren Palandöken, 2010-2017 döneminde KOSGEB'in sıfır faizli işletme kredilerine de esnafın yoğun ilgi gösterdiğini ancak sadece 191 bin 826'sının bunlardan yararlanabildiğini belirtti.

Esnaf ve sanatkarlara kredi kullandırılmasına yönelik 1189 sayılı Bakanlar Kurulu kararının bazı sıkıntılara yol açtığını ifade eden Palandöken, şunları kaydetti:

"Bu karar kapsamında, başvuru tarihi itibarıyla son 5 yılda diğer kamu kurum ve kuruluşlarının faiz ve/veya hibe desteği niteliğindeki desteklerinden faydalanan esnaf ve sanatkarlara 'aynı işletme için aynı konuda faiz indirimli kredi kullandırılamayacağı' hükme bağlanmıştır. KOSGEB desteğinden yararlanan esnaf ve sanatkarlar, esnaf kefalet kooperatiflerince verilen yüzde 50 veya yüzde 100 faiz indirimli (faizsiz) diğer kredi imkanlarından 3 yıl süreyle faydalanamamaktadır. Kredi kullanabilen esnaf ve sanatkar sayısı göz önünde bulundurularak, uygulamadaki sınırlama kaldırılmalı, esnaf ve sanatkarların her iki kurumdan da kredi kullanmalarının önü açılmalıdır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber