Çevre Bakanlığı mühendis sayısını değiştirdi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, afet riski kapsamında alınacak mühendis sayısını değiştirdi

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 25 Mart 2018 08:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çevre Bakanlığı mühendis sayısını değiştirdi

24 Mart 2018 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararına göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na, afet riski kapsamında alınacak mühendis sayısı değiştirildi

Kararnameye göre, "Çevre ve Şehircilik Bakanlığında Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Uygulamalarında Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına Dair Esaslarda Değişiklik Yapılması Hakkında Esaslar"ın 4 maddesinde değişiklik yapıldı.

İLK DEĞİŞİKLİK

Afet riski kapsamında alınacak sözleşmeli personele güvenlik soruşturması yapılacak.

İKİNCİ DEĞİŞİKLİK

Başvuru esnasında doldurulması istenen belgeler arasına "güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması formu" eklendi.

ÜÇÜNCÜ DEĞİŞİKLİK

Doğum ve askerlik sebebiyle hizmet sözleşmesi feshedilen sözleşmeli personelin pozisyonun saklı tutulmasıyla ilgili olarak düzenleme yapıldı.

SON DEĞİŞİKLİK

Bu kapsamda alınabilecek sözleşmeli personel sayısı 380'den 245'e düşürüldü.

Ancak yapılan düzenleme sırasında alınacak 5 unvanın sayısında değişiklikler yapıldı. Bu çerçevede; mühendis sayısı 150'den 57'e; Mimar sayısı 75'ten 60'a; Şehir ve Bölge Plancısı sayısı 75'ten, 62'ye, Avukat sayısı 50'den 41'e; Uzman sayısı ise 30'den 25'e düşürüldü.

DEĞERLENDİRME

Afet riski kapsamında alınabilecek sözleşmeli personel sayısının azaltılması olumlu bir gelişmedir. Zira bu kapsamda alınacak personel için merkezi KPSS sonuçları aranmamaktaydı. Bakanlığın kendi yaptığı sınavla personel alınmaktaydı. Kayırmacılığa imkan tanıdığı için bu kapsamda alınacak personel sayısının azaltılmış olmasını olumlu olarak görüyoruz.

Düzenlemenin tam metni için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber