Başbakanlık teftişe, dışardan başkan atanacak

18 Nisan 2018 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan düzenlemeyle, Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanlığına denetim elemanı kökenli Genel müdürler arasından atama yapılmasına imkan veren bir düzenleme yapıldı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 18 Nisan 2018 08:54, Son Güncelleme : 18 Nisan 2018 08:57
Başbakanlık teftişe, dışardan başkan atanacak

Başbakanlık Teftiş Kurulu Yönetmeliğinde, 18 Nisan 2018 tarihi itibariyle değişiklik yapıldı. Yapılan değişikliğe göre, Teftiş kurulu başkanlığına, denetim elemanı kökenli Genel müdürler arasından da atama yapılabilecek. Daha önceki düzenleme sadece müfettiş kökenli müsteşar yardımcıları arasından atama yapılmasına imkan tanıyordu.

İŞTE YAPILAN DÜZENLEMELER

Başbakanlıktan:

BAŞBAKANLIK TEFTİŞ KURULU YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 - 15.06.1993 tarihli ve 21608 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Başbakanlık Teftiş Kurulu Yönetmeliğinin 6 ncı maddesinde yer alan "müfettiş yardımcılığı", "müfettiş", "Müsteşar veya Müsteşar Yardımcısı olarak" ibareleri; sırasıyla "denetim elemanı yardımcılığı", "denetim elemanı", "Genel Müdür ve üstü düzeylerde" şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 2 - Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 - Bu Yönetmelik hükümlerini Başbakan yürütür.

İŞTE DEĞİŞİKLİK YAPILAN MADDENİN ESKİ HALİ

Teftiş Kurulu Başkanının Atanması

Madde 6 - Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanı, Başbakanlık müfettişleri ile daha önce Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanlığı ve Başbakanlık Müfettişliği yapmış olmak veya 3 yıllık müfettiş yardımcılığı süresi sonunda "müfettiş" sıfatını iktisap etmiş olmak ve 20 nci maddenin ( c ) bendinde yazılı tahsil koşulunu haiz bulunmak şartıyla Müsteşar veya Müsteşar Yardımcısı olarak görev yapanlar veya yapmış olanlar arasından atanır.

Madde 20- c bendi:
c) Hukuk, Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri ile en az dört yıl eğitim veren ve denkliği yetkili makamca kabul edilen yerli ve yabancı fakültelerden birini bitirmiş olmak,

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber