İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

FETÖ'nün 'mahrem imamı'na 10 yıl hapis

Malatya'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında tutuklu yargılanan ve örgütün "mahrem imamı" olduğu belirtilen sanık, 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Nisan 2018 11:52, Son Güncelleme : 25 Nisan 2018 11:54
FETÖ'nün 'mahrem imamı'na 10 yıl hapis

2. Ağır Ceza Mahkemesindeki karar duruşmasına hakkında "silahlı terör örgütü kurma, yönetme veya üye olma" suçlarından dava açılan ve tutuklu yargılanan özel şirket çalışanı Ahmet Hendek ile avukatı katıldı.

Cep telefonunda örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'un yüklü olduğu ve uygulamaya defalarca giriş yaptığı, ayrıca yine "Eagle" programını kullandığı belirlenen sanık Hendek, hakkındaki suçlamaları kabul etmedi.

FETÖ'nün finans kaynağı olduğu gerekçesiyle kayyum atanan Kaynak Holding'de de çalıştığı öğrenilen sanık Hendek, mahkemeye ulaşan "ByLock" raporunda, kullanıcı adında ve şifresinde adının baş harflerinin, içeriğinde de ismiyle yazışmalar yapıldığı tespit edilmesine rağmen hakkındaki suçlamayı reddederek, "Tesadüf olabilir, ByLock kullanmadım" şeklinde savunma yaptı.

Terör örgütü üyesi olmadığını savunan sanık, hakkındaki raporlar, tanık beyanları ve "mahrem imam" suçlamasını kabul etmediğini kaydetti.

Duruşma savcısı, esas hakkındaki mütalaasında, sanığın, ByLock kullanıcısı olması, Bank Asya'daki hesap hareketliliği, tanık beyanları ve kuvvetli delil durumu dikkate alınarak cezalandırılması ve tutukluluk halinin devamını talep etti.

Mahkeme heyeti, sanık Hendek'e "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 10 yıl hapis cezası vererek tutukluluk halinin devamına hükmetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber