İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Mesleki Yeterlilik Kurumu Personel Yönetmeliğinde 'ücret' düzenlemesi

Mesleki Yeterlik Kurumunun ücretleri düzenleyen yönetmelik maddesinde düzenleme

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 20 Mayıs 2018 09:37, Son Güncelleme : 20 Mayıs 2018 09:41
Mesleki Yeterlilik Kurumu Personel Yönetmeliğinde 'ücret' düzenlemesi

Mesleki Yeterlilik Kurumu Personel Yönetmeliğinin ücretleri düzenleyen 18. maddesi yürürlükten kaldırdı

Mesleki Yeterlilik Kurumu, 20 Nisan 2018 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan düzenlemeyle, Personel Yönetmeliğinde yer alan 18. maddeyi yürürlükten kaldırdı. Söz konusu yönetmelik ücretlei düzenlemekteydi.

İşte yönetmelik değişikliği ve yürürlükten kaldırılan madde:

MESLEKİ YETERLİLİK KURUMU PERSONEL YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 - 2/4/2008 tarihli ve 26835 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Mesleki Yeterlilik Kurumu Personel Yönetmeliğinin 18 inci maddesi yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 2 - Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 - Bu Yönetmelik hükümlerini Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkanı yürütür.

İŞTE YÜRÜRLÜKTEN KALDIRILAN MADDE

Madde 18 - (1) Başkan, yönetici personel, uzman ve uzman yardımcıları ile diğer personele ödenecek aylık ücretler ve ücretleri ile birlikte ödenecek diğer mali haklar ve sosyal yardımlar (bu Yönetmeliğin 23 üncü maddesi gereğince yapılacak doğum ve ölüm yardımları hariç) her yılın birinci ve ikinci altı aylık dönemleri itibariyle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı genel müdürlerine yapılan ödemelerin aylık ortalamasının net tutarını aşmayacak şekilde Yönetim Kurulunun Kararı ve Genel Kurulun onayı ile belirlenir.

(2) Personelin ücret artış dönemleri; Devlet memurları için ücret artışı yapılan dönemler esas alınarak belirlenir. Ücret artışlarında da yukarıda belirtilen kriterlere uyulur ve ücret artışları Genel Kurul onayıyla belirlenir.

(3) Personele, 4857 sayılı Kanuna göre tespit edilecek haller çerçevesinde giyim yardımı verilmesi dışında ayrıca ayni yardım yapılamaz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber