İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Dünyanın hafızı İstanbul'da yarışıyor

Türkiye 6. Uluslararası Hafızlık ve Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması başladı. 70 ülkeden 125 hafız ile Türkiye, Bangladeş, Fas, Makedonya, Bahreyn, Cezayir ve Irak'tan alimlerin katılımıyla yapılacak yarışma 1 hafta sürecek. Dereceye giren hafızlar Türkiye'de 33 ilde Kur'an ziyafeti verecek

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 22 Mayıs 2018 08:15, Son Güncelleme : 22 Mayıs 2018 08:56
Dünyanın hafızı İstanbul'da yarışıyor

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından, 20 - 27 Mayıs arasında İstanbul'da düzenlenecek olan "Türkiye 6. Uluslararası Hafızlık ve Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması" açılış programı ile başladı.

70 ÜLKEDEN 125 HAFIZ

Fatih Camisi'ndeki açılış programına, 70 ülkeden 125 hafız ile Türkiye, Bangladeş, Fas, Makedonya, Bahreyn, Cezayir ve Irak'tan alimler ile vatandaşlar katıldı. Program, Fatih Camisi İmam Hatibi Bünyamin Topçuoğlu'nun Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

1 HAFTA SÜRECEK

Programda konuşan Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin, yarışmanın 1 hafta boyunca Fatih Camisi'nde icra edileceğini söyledi. Hafızlık yarışmasının hafta boyunca 11.30 ile 16.00 saatleri arasında yapılacağını belirten Şahin, Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma yarışmasının ise aynı günlerde teravih namazını müteakiben gerçekleşeceğini dile getirdi.

KUR'AN ZİYAFETİ SUNACAKLAR

Şahin "Önceki yıllarda düzenlenen Uluslararası Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması'nda dereceye giren ve bu yıl düzenlenen yarışmada dereceye girecek meşhur okuyucular ile memleketimizin güzide okuyucularından müteşekkil dört grupla, Türkiye'nin 33 vilayetine bu güzel tilavetleri sunmak üzere Kur'an ayı Ramazan'da 'Kuran Ziyafeti Programı' düzenlenmektedir" ifadesini kullandı.

YOĞUN BİR İLGİ VAR

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Osman Tıraşcı da bu yıl 6'ncısı düzenlenen yarışmaya Türkiye'de yoğun bir ilginin olduğunu aktararak, Türk halkının yoğun ilgisi sebebiyle yarışmanın bu yıl da icra edileceğini ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber