Ak Parti ilk kez adaylardan yazılı taahhüt aldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bosna ziyareti dönüşünde gazetecilere yaptığı açıklamada milletvekili adaylarının belirlenmesinde 3 hususa dikkat ettiklerini söyledi. Erdoğan, bu dönemde adaylardan ilk kez yazılı olarak bir de seçim bölgesi çalışmaları için taahhüt aldıklarını belirtti.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 22 Mayıs 2018 08:58, Son Güncelleme : 22 Mayıs 2018 11:29
Ak Parti ilk kez adaylardan yazılı taahhüt aldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bosna Hersek dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan, milletvekili aday listesini oluştururken 'parlamentoya devam ve prensipler'e dikkat ettiklerini belirterek, "Bir de bu sefer bir hassasiyet daha gösterdik. 'Haftanın üç günü Ankara'dasınız. Üç günü dışında, seçim bölgelerinizde ofislerde çalışmaları yürüteceksiniz' dedik. Bunların taahhüdünü de arkadaşlardan yazılı olarak aldık" dedi.

ADAYLARDAN TAAHHÜT ALDIK

* AK Parti milletvekili listelerini hangi kriterlere göre oluşturdunuz?

İnşallah hayırlı olur. Ehliyet, liyakat önemli. Parlamentodaki prensiplerimize dikkat etmemiş, devamda hassasiyet göstermemiş arkadaşlarımızı listelere koymadık, koymuyoruz. Bir de bu sefer bir hassasiyet daha gösterdik. Aday adayı arkadaşlardan yazılı bir taahhüt aldık. 'Haftanın üç günü Ankara'dasınız. Üç günü dışında, hepinizin seçim bölgenizde ofisleriniz olacak. O ofislerde çalışmaları yürüteceksiniz. Oralardaki çalışmalarınızı da her hafta rapor edeceksiniz' dedik. Bunların taahhüdünü de arkadaşlardan yazılı olarak aldık.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber