İçişleri müşavirlerinin yurt dışı hazırlık eğitimi başladı

PKK ve FETÖ gibi terör örgütlerinin yurt dışı uzantılarıyla mücadelede aktif rol alacak müşavirler, Polis Akademisi'nde 4 haftalık eğitime başladı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Mayıs 2018 13:55, Son Güncelleme : 24 Mayıs 2018 13:58
İçişleri müşavirlerinin yurt dışı hazırlık eğitimi başladı

Emniyet hizmetleri sınıfından yurt dışı teşkilatına atanan içişleri müşavirlerine 4 hafta süreyle yabancı dil başta olmak üzere çeşitli konularda ilgili birimlerce eğitim verilecek.

657 sayılı Kanun Hükmünde Kararname kapsamında İçişleri Bakanlığı yurt dışı teşkilatlanmasında görevlendirilmek üzere atamaları 17 Mayıs'ta yapılan 38 içişleri müşaviri için düzenlenen hazırlık eğitimi Polis Akademisi'nin Anıttepe Yerleşkesi'nde başladı.

Eğitimin açılışı nedeniyle düzenlenen törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Polis Akademisi Başkan Yardımcısı Fatih İnal ile Emniyet Genel Müdürlüğü Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Metin Özkan, müşavirlere eğitim süreci hakkında bilgi verdi.

38 ülkede görev yapacaklar

Atandıkları 38 ülkeyle Türkiye arasındaki ikili ilişkilerin pekiştirilmesinin yanında özellikle PKK ve FETÖ gibi terör örgütlerinin yurt dışı uzantılarıyla mücadelede aktif rol alacak müşavirlere 4 haftalık eğitim sürecinde Polis Akademisi tarafından mesleki, diplomatik ve protokol ingilizce üzerine dersler verilecek.

Ayrıca, Dış İlişkiler, İnterpol-Europol, Asayiş, Hudut Kapıları, Terörle Mücadele, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele, Narkotik Suçlarla Mücadele, Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti ile Mücadele ve İstihbarat Daire Başkanlıkları yetkililerince sunumlar yapılacak.

Diplomatlara yönelik kursa katılacaklar

İçişleri müşavirleri bu süreçte İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü ve Milli İstihbarat Dairesi Başkanlığından yurt dışı faaliyetlerinde daha verimli olmaları yönünde eğitime tabi olacak.

Müşavirler Dışişleri Bakanlığınca yurt dışına atamaları yapılan diplomatlara yönelik yılda 2 defa düzenlenen "Dış Görev Yönlendirme Kursu"na da katılacak.

Müşavirlere bu kursta diplomatik ayrıcalıklar, Türk dış politikasının esasları, protokol kuralları ve misyon kültürü, yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarına yönelik politikalar ve entegrasyon sorunları, Kıbrıs, uluslararası terörizm, kültürel diplomasi, 1915 olayları, OECD Rüşvetle Mücadele Sözleşmesi, medyayla ilişkiler, sosyal medya kullanımı ile Türkiye-AB ilişkilerindeki güncel gelişmeler gibi konularda dersler verilecek.

Muhabir: Sertaç Bulur

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber