İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Askere alınacaklara, verem tarama testi yapılmayacak

Türk Silahlı Kuvvetleri İç Hizmet Yönetmeliğinin 288 inci yapılan değişikliğe göre, askere alınacak kişilere artık verem tarama resti yapılmayacak

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 14 Haziran 2018 03:22, Son Güncelleme : 14 Haziran 2018 03:26
Askere alınacaklara, verem tarama testi yapılmayacak

Türk Silahlı Kuvvetleri İç Hizmet Yönetmeliğinin 288 inci maddesinde, 14 Haziran 2018 tarihi itibariyle değişiklik yapıldı.

Yapılan değişikliğin eski ve yeni maddesi şu şekildedir:

Eski hüküm:

Erbaş ve erlerin kıta, karargah ve askeri kurumlara katılış ve ayrılışlarında genel sağlık muayeneleri yapılır. Bu muayeneler; ilk altı aylık devrede üç ayda bir, bundan sonraki devrede altı ayda bir olmak üzere tekrarlanır. Muayenelerin sonuçları, sağlık fişlerine kaydedilir. Bu muayenelerde göz önünde bulunacak noktalar, cihaz muayeneleri ile birlikte; ağız ve diş muayenesi, mikrofilm, pirke (P.P.D.) aşıları, verem tarama muayeneleri, kan grupları tayinidir. Bunlar ilk aylık muayenelerde tekemmül ettirilerek, sağlık fişlerine yazılmış olacaktır.

Yeni hüküm:

"Madde 288 - Erbaş ve erlerin kıta, karargah ve askeri kurumlara katılış ve ayrılışlarında genel sağlık muayeneleri yapılır. Bu muayeneler; ilk altı aylık devrede üç ayda bir, bundan sonraki devrede altı ayda bir olmak üzere tekrarlanır. Muayenelerin sonuçları, sağlık fişlerine kaydedilir. Bu muayenelerde göz önünde bulunacak noktalar, anamnez ve fizik muayene ile birlikte; ağız ve diş muayenesi ve kan grupları tayinidir. Bunlar ilk aylık muayenelerde tekemmül ettirilerek, sağlık fişlerine yazılmış olacaktır."

DEĞERLENDİRME

Yapılan değişikliğe göre artık askere verem tarama muayenesi yapılmayacaktır. Bundan böylşe sadece anamnez ve fizik muayene ile birlikte ağız ve diş muayenesi ve kan grubu tayini yapılacaktır.

Anamnez, doktorun hastaya teşhis koyma amaçlı olarak ona sorduğu sorulara sonucu elde ettiği hastanın öyküsüdür.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber