İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Adana'da özel hastaneden ilaç çalanlara hapis

Adana'da özel bir hastaneden 1,5 milyon liralık ilaç hırsızlığıyla ilgili yargılanan 4 sanıktan ikisine 6 yıl 3'er ay, diğer ikisine de 3 yıl 1 ay 15'er gün hapis cezası verildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Haziran 2018 13:10, Son Güncelleme : 20 Haziran 2018 13:15
Adana'da özel hastaneden ilaç çalanlara hapis

Adana'da özel bir hastaneden 1,5 milyon liralık ilaç hırsızlığıyla ilgili yargılanan 4 sanıktan ikisi 6 yıl 3'er ay, diğer ikisi de 3 yıl 1 ay 15'er gün hapis cezasına çarptırıldı.

Adana 10. Asliye Ceza Mahkemesindeki karar duruşmasına tutuklu sanıklar eczacı kalfası Serkan Karagöz, eczacı çırağı Yusuf Bağ ile tarafların avukatları katıldı. Tutuksuz sanıklar bir ecza deposunun eski sorumluları Yaşar Köseoğlu ile Kamil Önder Kuru ise salona gelmedi.

Söz verilen sanıklar Karagöz ve Bağ, eski savunmalarını tekrarlayıp suçsuz olduklarını iddia etti.

Mahkeme hakimi, sanıklardan Karagöz ile Köseoğlu'nu "hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma" suçundan 6 yıl 3'er ay hapis ve 37 bin 500'er lira adli para cezası verdi. Bağ ve Kuru da "hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanmaya yardım etmek" suçundan 3 yıl 1 ay 15'er gün hapis ve 18 bin 740'ar lira adli para cezasına çarptırıldı.

Adana'da özel bir hastanede kanser ve pahalı bazı antibiyotiklerin stoklarda azaldığının fark edilmesi üzerine savcılığa suç duyurusunda bulunulmuştu. Başlatılan soruşturma kapsamında 23 Kasım 2017'de düzenlenen operasyonla yakalanan zanlılardan 2'si tutuklanmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber