Partilerin sıralaması yarın belirlenecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Mayıs 2007 11:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
22 Temmuzda yapılacak seçime katılacak siyasi partilerin birleşik oy pusulasındaki yerleri yarın kura çekimiyle belirlenecek.

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) belirlediği seçim takvimine göre, seçime katılma koşullarını taşıyan siyasi partilerin temsilcileri, birleşik oy pusulasındaki yerlerini belirlemek üzere Adalet Bakanlığının Gazi Mahallesi Konya yolu üzerindeki ek binasında yarın saat 11.00'de toplanacaklar.

YSK Başkanı Muammer Aydın ve üyelerin nezaretinde siyasi parti temsilcileri kura çekerek, birleşik oy pusulasındaki yerlerini belirleyecekler.

YSK'nın daha önce seçime katılabileceğini açıkladığı 21 parti şunlar:

Adalet ve Kalkınma Partisi, Anavatan Partisi, Aydınlık Türkiye Partisi, Bağımsız Türkiye Partisi, Büyük Birlik Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Demokratik Sol Parti, Demokratik Toplum Partisi, Doğru Yol Partisi, Emek Partisi, Genç Parti, Hak ve Özgürlükler Partisi, Halkın Yükselişi Partisi, Hürriyet ve Değişim Partisi, İşçi Partisi, Liberal Demokrat Parti, Milliyetçi Hareket Partisi, Özgürlük ve Dayanışma Partisi, Saadet Partisi, Sosyaldemokrat Halk Partisi, Türkiye Komünist Partisi."

DSP, DTP ve Hürriyet ve Değişim Partisi seçimlere katılmayacağını YSK'ya bildirmişti. DYP ile ANAVATAN'ın "Demokrat Parti" adı altında seçime girmeleri durumunda birleşik oy pusulasında 17 partinin adı yer alacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber